Γεωργιάδης: Μέσα στο 2019 ξεκινά η επένδυση στο Ελληνικό

Γεωργιάδης: Μέσα στο 2019 ξεκινά η επένδυση στο Ελληνικό Facebook Twitter
EUROKINISSI/ ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
1

«Το Ελληνικό θα ξεκινήσει μέσα στο 2019», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας πως η Νέα Δημοκρατία τα τηρήσει τη συμφωνία που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Αυτό που θα κάνουμε εμείς για το Ελληνικό έρχεται υπό μία έννοια σε συνέχεια αυτού που κάνατε εσείς. Το Ελληνικό θα ξεκινήσει και θα ξεκινήσει εντός του 2019. Δε θα φέρουμε άλλο νομοσχέδιο μόνο που θα τηρηθούν όσα προβλέπονται από τη συμφωνία», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης διαψεύδοντας της φήμες για ξεχωριστό νομοσχέδιο.

«Χαίρομαι που βλέπω την κ. Πέρκα, καταβάλατε μεγάλη προσπάθεια για να γίνει. Σας ευχαριστώ. Αυτό που κάνουμε έρχεται σε συνέχεια αυτού που κάνατε. Δεν είχατε το κόμμα σας μαζί σας. Αυτομάτως οι υπηρεσίες τώρα πια βγάζουν απόφαση και προχωράνε όλα γρήγορα», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτοντας ότι το Ελληνικό θα ξεκινήσει φέτος, εντός του 2019. «Είναι βέβαια σύνθετο έργο, χρειάζονται ΚΥΑ που έρχονται μέσα στον Αύγουστο, τον διαγωνισμό για το καζίνο, την διανομή και την έναρξη του έργου», τόνισε. 

«Τι σκοπεύουμε να κάνουμε; Πολλές πρωτοβουλίες Δραγασάκη, ήταν στην σωστή κατεύθυνση και πολλές που είχε έτοιμες, θα βάλουμε την πολιτική μας κατεύθυνση. Ό,τι μπορεί να μείνει από το προηγούμενο σχέδιο, θα παραμείνει. Εγώ σε αντίθεση με εσάς, δεν θέλω να καπηλευτώ την δουλειά των προηγούμενων. Είναι ωραίο να το βλέπουμε σαν σκυταλοδρομία», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης. 

Γεωργιάδης: Μέσα στο 2019 ξεκινά η επένδυση στο Ελληνικό Facebook Twitter
Ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου Ανάπτυξης

Ενιαίος ψηφιακός χάρτης για πολίτες και επενδυτές

«Ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης θα βοηθήσει καθοριστικά τον επενδυτή στις τελικές του αποφάσεις. Σε μια διετία θα είμαστε έτοιμοι γι αυτό», εκτίμησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Για οτιδήποτε θέλει ο Έλληνας με ένα κουμπί θα μπαίνει σε μια βάση δεδομένων που θα ενώνεται με όλες τις βάσεις δεδομένων του ελληνικού κράτους. Δύο χρόνια θα χρειαστούν γι' αυτό το έργο, θα γίνει σε συνεργασία με το ΤΕΕ αλλά πιλοτικά από το 2019 σε ορισμένες πόλεις της χώρας» αποσαφήνισε ο υπουργός.

Παράλληλα αναφέρθηκε σε άμεσα μέτρα για την απλοποίηση των αδειοδοτήσεων με στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Όπως ανέφερε θα γίνουν όλα τα απαραίτητα βήματα προκειμένου να ξεκολλήσει η χώρα από την 72η θέση στο δείκτη επιχειρηματικότητας Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζα.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι αναφορικά με τα ΕΣΠΑ «ο μέσος όρος απορρόφησης είναι στο 24,5 % αλλά είμαστε στη 19η θέση από τους 28 όσον αφορά την απορροφητικότητα και τη συμβασιοποίηση». Οι άμεσες κυβερνητικές ενέργειες σε συνδυασμό με το ξεμπλοκάρισμα του Ελληνικού, μέσω και της ψήφισης των υπουργικών αποφάσεων εντός του Αυγούστου και την έναρξη του έργου, ει δυνατόν, εντός του 2019 θα δώσουν το έναυσμα για ανατροπή και δημιουργία μιας νέας σελίδας στον τομέα των Επενδύσεων, σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Κλείνοντας προανήγγειλε πως θα διερευνηθούν όλες οι προσπάθειες των προηγούμενων κυβερνώντων «διαβολής πολιτικών τους αντιπάλων», κι αυτό «δε θα γίνει για λόγους ρεμβανσισμού αλλά για λόγους δημοκρατίας. Όλα θα γίνουν με το θεσμικό τρόπο που προβλέπει το Σύνταγμα».

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια