Φλαμπουράρης: Έρχεται η 13η σύνταξη και θετικά μέτρα για τους πολλούς

Φλαμπουράρης: Έρχεται η 13η σύνταξη και θετικά μέτρα για τους πολλούς Facebook Twitter
Eurokinissi
2

Την επαναφορά της 13ης σύνταξης, μαζί με άλλα επανορθωτικά μέτρα εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης μιλώντας στην Realnews είπε ότι θα υπάρξουν και μόνιμα, θετικά για τους πολλούς, μέτρα, καθώς η χώρα εμπεδώνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και παγιώνει τη σταθερότητα στην οικονομία της.

Σχετικά με το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το κριτήριο της λοιπής περιουσίας εάν διαπιστωθεί ότι επηρεάζει την υπαγωγή του δανειολήπτη στη ρύθμιση.

Ασκώντας κριτική, ο υπουργός Επικρατείας, προκαλεί τη Νέα Δημοκρατία αν έχει πρόταση θεσμοποιημένων μόνιμων μέτρων εντός των δημοσιονομικών στόχων, να την καταθέσει δημοσίως.

«Αλλά πώς να το κάνει», προσθέτει «αφού το πρόγραμμά της είναι πρόγραμμα βαθύτερης λιτότητας. Αντί να ζητάει αυξήσεις μισθών, ευαγγελίζεται την κατάργηση του οκτάωρου. Αντί να ζητάει αύξηση των συντάξεων, ευαγγελίζεται την ιδιωτική ασφάλιση. Για να κρύψει, λοιπόν, την αντιλαϊκή της πολιτική η Ν.Δ, για να μην παραδεχθεί ότι τα μέτρα είναι θετικά, επιχειρεί να πει πως είναι πρόσκαιρα και "πονηρά"».

Τέλος, για την προοπτική του εγχειρήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας, σημειώνει ότι «είναι ο καθρέφτης των διεργασιών που συντελούνται στην κοινωνία, είναι προϊόν συλλογικής πολιτικής ανάγκης και όχι εκλογικό παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τονίζει ότι το κόμμα του «ακούει την κοινωνία » και «αυτό το πλεονέκτημα θα υπαγορεύσει τις εξελίξεις».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δήλωσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

Πολιτική / ΥΠΕΞ κατά Ερντογάν: Οι δηλώσεις του για την εισβολή στην Κύπρο το 1974 προσβολή στη μνήμη των θυμάτων και στρέβλωση της ιστορίας

«Αν είχαμε επικεντρωθεί στον νότο δεν θα υπήρχε πια νότος ή βορράς και η Κύπρος θα ήταν εξ ολοκλήρου δική μας» υποστήριξε ο Ερντογάν 
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Που καταντήσαμε...Μας δίχασαν και ξεφτίλισαν κάθε έννοια ιδεολογικής αξιοπρέπειας με την κωλοτούμπα και την συνεργασία με τον Καμμένο.Σαν επιδόρπιο δε, μια φούχτα νεοσσών χωρίς πολιτικές ικανότητες και κυρίως με αμφιλεγόμενο ήθος, μαζί με κάτι γηραιούς που νομίζουν ότι στα ογδόντα τους θα βγάλουν τα απωθημένα τους, ΜΑΣ ΕΛΕΗΜΟΝΟΥΝ.Όχι ότι δεν φταίγανε όσοι κυβέρνησαν μέχρι το 2015 (μαζί όμως με την αντιπολίτευση, κυρίως στο συνταξιοδοτικό), αλλά και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ μας χρέωσαν με την σειρά τους 100 δις, παιζοντας παίγνια μέχρι την κωλοτούμπα.Ας μην αισθάνονται λοιπόν ότι μας ευεργετούν.