Την επαναφορά της 13ης σύνταξης, μαζί με άλλα επανορθωτικά μέτρα εντός των δημοσιονομικών περιθωρίων προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

 

Ο κ. Φλαμπουράρης μιλώντας στην Realnews είπε ότι θα υπάρξουν και μόνιμα, θετικά για τους πολλούς, μέτρα, καθώς η χώρα εμπεδώνει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και παγιώνει τη σταθερότητα στην οικονομία της.

 

Σχετικά με το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το κριτήριο της λοιπής περιουσίας εάν διαπιστωθεί ότι επηρεάζει την υπαγωγή του δανειολήπτη στη ρύθμιση.

 

Ασκώντας κριτική, ο υπουργός Επικρατείας, προκαλεί τη Νέα Δημοκρατία αν έχει πρόταση θεσμοποιημένων μόνιμων μέτρων εντός των δημοσιονομικών στόχων, να την καταθέσει δημοσίως.

 

 

«Αλλά πώς να το κάνει», προσθέτει «αφού το πρόγραμμά της είναι πρόγραμμα βαθύτερης λιτότητας. Αντί να ζητάει αυξήσεις μισθών, ευαγγελίζεται την κατάργηση του οκτάωρου. Αντί να ζητάει αύξηση των συντάξεων, ευαγγελίζεται την ιδιωτική ασφάλιση. Για να κρύψει, λοιπόν, την αντιλαϊκή της πολιτική η Ν.Δ, για να μην παραδεχθεί ότι τα μέτρα είναι θετικά, επιχειρεί να πει πως είναι πρόσκαιρα και "πονηρά"».

 

 

Τέλος, για την προοπτική του εγχειρήματος της Προοδευτικής Συμμαχίας, σημειώνει ότι «είναι ο καθρέφτης των διεργασιών που συντελούνται στην κοινωνία, είναι προϊόν συλλογικής πολιτικής ανάγκης και όχι εκλογικό παράρτημα του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ τονίζει ότι το κόμμα του «ακούει την κοινωνία » και «αυτό το πλεονέκτημα θα υπαγορεύσει τις εξελίξεις».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ