Πολάκης: «Κατά παραγγελία Στουρνάρα η εισαγγελική έρευνα»

Πολάκης: «Κατά παραγγελία Στουρνάρα η εισαγγελική έρευνα» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
1

Ότι δεν ηχογράφησε την συνομιλία, επέμεινε ο Παύλος Πολάκης για το τηλεφώνημα στον Γιάννη Στουρνάρα επιρρίπτοντας του ευθύνες για την εισαγγελική έρευνα «κατά παραγγελία».


Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μιλώντας στην ΕΡΤ χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη» την εισαγγελική παρέμβαση καθώς «καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».


«Εδώ είμαι καλώς να ορίσετε, ούλοι καλοί λεβέντες» είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, υποστήριξε ότι έγινε «κατά παραγγελία του κ. Στουρνάρα βέβαια» αιτιολογώντας τα όσα στηρίζει λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ζήτησε να τον προστατεύσουν; Δεν προκαλεί την εισαγγελική παρέμβαση;» ενώ πρόσθεσε εκφράζοντας την δυσαρέσκεια για την κίνηση της Δικαιοσύνης: «Έχετε δει υπουργό άλλης κυβέρνησης να ασκεί κριτική σε θεσμό και την ίδια ημέρα να ασκείται προκαταρκτική εξέταση;».

Ο κ. Πολάκης παραδέχθηκε ότι «Σαφώς και πήρα τηλέφωνο τον κ. Στουρνάρα» αλλά ισχυρίστηκε πως «ουδέποτε τον απείλησα, ουδέποτε ηχογράφησα τη συνομιλία μας. Εγώ δεν έχω κάνει ποτέ αυτά τα πράγματα, μιλώ πάντα στο φως της ημέρας».

Μάλιστα είπε πως «αν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει καμία ηχογράφηση θα φταίω εγώ να κάνω μήνυση στον κ. Στουρνάρα ότι με συκοφαντεί και με διαβάλλει; Όπως έκανε με το δάνειό μου;». Κατά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας «δεν σηκώθηκε τυχαία ο πανικός αυτές τις ημέρες» αλλά έγινε για να αποκρύψουν όσα προέκυψαν από την κατάθεση του Θ. Τσουκάτου, για τα δάνεια των κομμάτων ή για τα δάνεια εφοπλιστή στο Πρώτο Θέμα και στην Μαρέβα Μητσοτάκη.

«Η Attica Bank βγήκε και είπε ότι είναι νόμιμο το δάνειο. Τον πήρα τηλέφωνο τον κ. Στουρνάρα και του είπα ότι πάρα πολύ καλά κάνετε όμως θα πρέπει να έχετε και την ευαισθησία από την στιγμή που είστε ανεξάρτητη αρχή να το κάνετε και σε άλλα δάνεια, όπως του Πρώτου Θέματος που χρωστά 33 εκατ. ευρώ. Και μου απαντάει ότι αυτές ανήκουν στον SSM και αλλού είναι η εποπτεία. 'Τότε τι αρχιτραπεζίτης είσαι; Ελέγχεις την Attica Bank την Συνεταιριστική Λαμίας;' του απάντησα. Και απ' ό,τι έμαθα και εκεί ψέματα λέει μπορεί να ελέγξει και τις συστημικές τράπεζες αν θέλει».

Ερωτηθείς για το δάνειο είπε: «Δηλαδή θα ποινικοποιήσουμε το αν ένας πολιτικός θα πάρει δάνεια βάζοντας υποθήκη το σπίτι του; Δεν μπορεί να έχει ανάγκες; Ή θα έπρεπε να τα βρω μέσω φίλων και πακέτων. Να ζητήσω συγγνώμη κιόλας;».

Ως προς τις απειλές, αρνήθηκε ότι απείλησε τον κεντρικό τραπεζίτη. «Πού τον απειλώ; Εγώ του είπα ότι πρέπει να κάνει αυτά τα πράγματα. Το σεβασμό στον κ. Στουρνάρα τον έχουμε αποδείξει. Εμείς μιλούσαμε για καθαρή έξοδο ο κ. Στουρνάρας έλεγε για πιστοληπτική γραμμή στήριξης».

Για να προσθέσει: «Αν δεν το κάνει, αν δεν ελέγξει και τα άλλα δάνεια, εγώ θα ζητήσω επίσημα συνάντηση και θα πάω εκεί για να τον πείσω να το κάνει. Γιατί θα πρέπει να το κάνει για να αποδείξει ότι είναι ανεξάρτητη αρχή και ότι δεν υλοποιεί άλλο σχέδιο».

Απαντώντας στις αιτιάσεις Στουρνάρα διερωτήθηκε: «Από πού κι ως πού είναι θεσμική εκτροπή ένας άνθρωπος τον οποίο έχουν κατακρεουργήσει τρεις ημέρες όλα τα ΜΜΕ (μεγάλα και μικρά) της διαπλοκής τα οποία τάιζε το ΚΕΕΛΠΝΟ, φαρμακευτικές εταιρείας και η Novartis να πάρει τηλέφωνο τον κεντρικό τραπεζίτη; Φυσικά και έχω το δικαίωμα αυτό. Γιατί τι είναι ο κ. Στουρνάρας; Ο Πάπας της Ρώμης;».

Για το δάνειο υποστήριξε ότι είχε ανάγκες οικογενειακές και ότι ήταν καταναλωτικό και επισκευαστικό. «Τι έπρεπε να κάνω να αποποιηθώ την ιδιότητά μου για να πάρω το δάνειο; Εδά ζορίζομαι, εδά το πήρα» είπε χαρακτηριστικά.

  

Πολιτική
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Πολιτική / Ανδρουλάκης τρολάρει Κασσελάκη: Όταν βγήκα από την κολυμπήθρα σχηματίστηκε ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ - Ήταν πράσινος γιατί χρησιμοποίησαν αγουρέλαιο

Με χιούμορ απάντησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, όταν κλήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια