Κουτσούμπας: Επαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών - Είστε τσιράκια των Αμερικανών

Κουτσούμπας: Επαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών - Είστε τσιράκια των Αμερικανών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επαίσχυντη συμφωνία, κατά παραγγελία των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε την Συμφωνία των Πρεσπών ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, κατά τη σχετική συζήτηση στη Βουλή.

Κάνοντας λόγο για «κατάπτυστη συμφωνία που ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για το "διαίρει και βασίλευε"», ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως η προτεινόμενη συμφωνία προωθεί τη μελλοντική αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια και την καλλιέργεια μίσους ανάμεσα τους λαούς.

«Η συμφωνία που φέρνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για ψήφιση στη Βουλή (...) έχει και την αποδοχή της άρχουσας τάξης στην Ελλάδα που προσδοκά οφέλη. Και αυτό είναι που γίνεται συστηματική προσπάθεια να αποκρυφτεί από όλα τα κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, εδώ μέσα», πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Ο γ.γ του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πως υπέγραψε μια συμφωνία με την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, με την «απροκάλυπτη παρέμβαση» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ.


«Εχει τη δική τους σφραγίδα, υπογράφηκε με βάση τις προθεσμίες και τα χρονοδιαγράμματα που καθόρισαν αυτοί οι οργανισμοί, για να μην αναφερθώ στις πιέσεις που ασκήθηκαν από τα ίδια "κοράκια" - για να σας θυμίσω ξανά πώς εσείς αποκαλούσατε - τους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς, τους Ευρωπαίους μέχρι τις αρχές του 2015», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. 

Κατά τον κ. Κουτσούμπα,  τη Συμφωνία των Πρεσπών στήριξαν οι ΗΠΑ και η κυβέρνηση Τραμπ «στο πρόσωπο του οποίου ο κ. Τσίπρας ξέπλυνε τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό».


Υποστήριξε μάλιστα πως τη συμφωνία των Πρεσπών την επέβαλε το ΝΑΤΟ, «αυτός ο δολοφονικός οργανισμός που φούντωσε τις εθνικιστικές διαιρέσεις στην περιοχή, που αιματοκύλισε τα Βαλκάνια δύο και τρεις φορές, επέβαλε την αλλαγή συνόρων».

«Πρώτη και καλύτερη η Μέρκελ, που ήρθε στην Ελλάδα για να σας δώσει συγχαρητήρια, να στηρίξει και προσωπικά εσάς κ. Τσίπρα, γιατί βγάλατε πέρα μια βρώμικη μεν αλλά δύσκολη αποστολή», είπε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

Επίθεση και στη ΝΔ

Ο κ. Κουτσούμπας κατηγόρησε και τη ΝΔ ότι καλύπτει «πλευρές της δράσης» της Χρυσής Αυγής.


«Μπορεί η ΝΔ με τη στάση της να ψαρεύει στα θολά νερά του αντιδραστικού εθνικισμού, να καλύπτει ακόμα και πλευρές της δράσης της Χρυσής Αυγής, όμως και τι δεν θα έδινε η δική της κυβέρνηση να ήταν ο "προτιμώμενος εταίρος" στην περιοχή, όπως λέει και ο λαλίστατος Αμερικανός πρέσβης Πάιατ».


«Κι εσείς κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, φτάνετε στο σημείο να λέτε, ότι η συγκεκριμένη συμφωνία είναι απλά «μια διμερής συμφωνία με την ΠΓΔΜ», ότι «η είσοδος στο ΝΑΤΟ είναι επιλογή του λαού της γειτονικής χώρας. Πού τα πουλάτε αυτά; Πού τα λέτε αυτά;», αναρωτήθηκε. 

Ο κ. Κουτσουμπας δεν άφησε ασχολίαστο ούτε το ποσοστό αποχής στο δημοψήφισμα της ΠΓΔΜ. 


«Ξεχάσατε ότι ακόμα και στο δημοψήφισμα που στήθηκε με το ερώτημα «είστε υπέρ της εισόδου στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, αποδεχόμενοι τη συμφωνία;» το ποσοστό αποχής ήταν στο 70%; Βέβαια οι σύμμαχοί σας, οι ιμπεριαλιστές, έδειξαν πού την έχουν γραμμένη τη θέληση του λαού. Αφού πρώτα κατέφυγαν σε πιέσεις, τελεσίγραφα, εκβιασμούς, παρεμβάσεις, στο τέλος αγνόησαν και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που οι ίδιοι έστησαν, όπως άλλωστε συνηθίζουν να κάνουν παντού και πάντα».


Κάποιοι και κάποιες επικαλέστηκαν μάλιστα και το ΕΑΜ (...) Λίγη ντροπή δεν βλάπτει θα σας λέγαμε! Τρίζουν τα κόκαλα χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών. Το ΕΑΜ έγραψε ηρωικές σελίδες, γιατί ο αιμοδότης του το ΚΚΕ δεν υποτάχθηκε στον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων, δεν ακολούθησε τις σειρήνες της αναγκαίας τότε προσαρμογής, που τότε καλούσαν το λαό να κάτσει στα αυγά του, γιατί όπως έλεγαν "οι χιτλερικοί ήρθαν για να μείνουν καιρό στην Ελλάδα, ότι είναι ένας ανίκητος πανίσχυρος αντίπαλος" και οι περισσότεροι βέβαια από όσους τα έλεγαν τότε αυτά, χωρίς να το καταλάβουν μάλιστα κατάντησαν δοσίλογοι και προδότες, συνεργάτες, εταίροι της τριπλής κατοχής- γερμανικής- ιταλικής και βουλγάρικης».

«Και σήμερα τολμάτε να βάζετε στο στόμα σας τον ΔΣΕ, την εκτελεσμένη ηρωίδα του ΚΚΕ Μίρκα Γκίνοβα, Ειρήνη Γκίνη ηρωίδα την οποία εκτέλεσαν τα δολοφονικά όπλα που είχαν πάνω τη σφραγίδα made in USA, δηλαδή των Αμερικάνων, αυτούς που εσείς προσκυνάτε εδώ μέσα σήμερα. Αίσχος! Τσιράκια είστε, τσιράκια των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ, αλλά αυτοί είστε, έτοιμοι για τη βρώμικη δουλειά».

«Η κυβέρνηση σας κ. Τσίπρα, έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο των σχεδιασμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στην περιοχή, επιδιώκοντας το αζημίωτο για εφοπλιστές, βιομηχάνους, μεγαλοεισαγωγείς- εξαγωγείς κι άλλους», είπε ο κ. Κουτσούμπας.

«Καταψηφίζουμε αυτή τη συμφωνία. Λέμε όχι στη συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ και απευθυνόμαστε στον ελληνικό λαό: Τώρα είναι η ώρα να δυναμώσει την αντίθεσή του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ. Να παλέψει για την απομάκρυνση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών βάσεων στην Ελλάδα, για την αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για να μην μπουν κι άλλοι λαοί σε αυτή τη "φυλακή". Να πάρει τη θέση του στον αγώνα με το ΚΚΕ για να δυναμώσει η αλληλεγγύη, η φιλία, η κοινή πάλη των λαών. Για να ακολουθήσουν οι λαοί το δικό τους δρόμο, να βρεθούν πραγματικά οι ίδιοι οι λαοί επιτέλους στην εξουσία, να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Πρώτα απ' όλα ο ίδιος ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM
Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Πολιτική / Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ποια κόμματα θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Τα 31 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις κάλπες της 9ης Ιουνίου - Μπλόκο στους Σπαρτιάτες

Από τα 46 κόμματα που ζήτησαν να λάβουν μέρος, ο Άρειος Πάγος ενέκρινε τη συμμετοχή για 31 κόμματα και συνασπισμούς κoμμάτων που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές του 2024
NEWSROOM
Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλήε

Πολιτική / Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος- Αντιδράσεις από τα κόμματα για τις γροθιές εντός Βουλής

Οι πρώτες αντιδράσεις Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και Βελόπουλου μετά τον ξυλοδαρμό του Βασίλη Γραμμένου από τον Κωνσταντίνο Φλώρο, αλλά και την άμεση σύλληψή του
NEWSROOM