Παυλόπουλος σε Μέρκελ: Πάγια θέση της Ελλάδας η καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων

Παυλόπουλος σε Μέρκελ: Πάγια θέση της Ελλάδας η καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το ζήτημα του κατοχικού δανείου και των γερμανικών αποζημιώσεων έθιξε στην αρχή της συνάντησής του με την Άνγκελα Μέρκελ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Παυλόπουλος στην Γερμανίδα καγκελάριο, οι πάγιες ελληνικές διεκδικήσεις παραμένουν «νομικώς ενεργές και δικαστικώς επιδιώξιμες».

«Οι Έλληνες αποδείξαμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε. Κάναμε πολλές θυσίες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο», είπε ο πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας.

«Η Γερμανία και εσείς προσωπικά στηρίξατε πολλαπλώς την πορεία της Ελλάδος για την έξοδο από τα μνημόνια (...) αλλά αυτό ήταν καλό και για την Γερμανία και τόνωσε και το δικό σας ηγετικό προφίλ», πρόσθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

«Το οικοδόμημα της Ευρώπης κινδυνεύει από μορφώματα λαϊκισμού (...) Στηρίζοντας την Ελλάδα, στηρίζετε την Ευρώπη», τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος που επισήμανε τον κρίσιμο ρόλο των επερχόμενων ευρωεκλογών.

Μέρκελ: Νέα φάση μετά τα μνημόνια

«Έχουμε απόλυτη ευθύνη για την ιστορική υποχρέωση και ευθύνη για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών να στηρίξουμε την Ελλάδα προς όφελος των δύο κρατών», διαβεβαίωσε η Άνγκελα Μέρκελ στην απάντηση της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η Ελλάδα ξεκινά μια νέα φάση μετά τα μνημόνια και η Γερμανία θα στηρίξει αυτή τη νέα φάση».

«Οι ελληνογερμανικές σχέσεις έχουν εξελιχθεί και είναι μεγάλο το ενδιαφέρον η Ελλάδα όχι μόνο να παραμείνει, αλλά να είναι και ισχυρό μέλος της ΕΕ».

«Χαιρόμαστε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα και ξεκινά μία νέα φάση που θα στηρίξουμε, σε οικονομικό επίπεδο. Ελπίζουμε η οικονομική ανάπτυξη να έχει αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες. Θα αντιμετωπίζουμε από κοινού τις προκλήσεις της Ευρώπης».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM