Ως «έσχατη λύση» χαρακτήρισε τη χρήση δακρυγόνων στα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη την ημέρα των εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα.

 

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην 83η ΔΕΘ, όπου παρουσίασε επίσης την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα «Νέα Ελληνική Ορμής» (ΝΕΟ), η Κατερίνα Παπακώστα ανέφερε μεταξύ άλλων πως η ρίψη χημικών στο συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών ήταν η «έσχατη λύση».

 

Συγκεκριμένα είπε πως η ρίψη χημικών ήταν η εσχάτη λύση και είχε δοθεί ως οδηγία, στην περίπτωση που πρέπει οι δυνάμεις της αστυνομίας οι παραπάνω παράγοντες διακινδύνευαν αλλά έτσι ώστε έτσι να προστατευτεί η διεθνής εικόνα της χώρας.

 

Σε ερώτηση για τις εικόνες των επεισοδίων κι εκείνες ακόμη κι από επισκέπτες της 83ης ΔΕΘ, οι οποίοι έκλαιγαν μέσα στα περίπτερα από τα δακρυγόνα, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη απάντησε: «Ένα κράτος πρέπει να αποφασίσει αν είναι ξέφραγο αμπέλι ή αν είναι μια χώρα που λειτουργεί με κανόνες και ιδιαίτερα σταθμίζοντας. Στην δημοκρατία πάντοτε σταθμίσεις αγαθά. Αυτό είναι βασική αρχή. Όσο η χώρα θα προσπαθήσει να ανοίγει τα φτερά της, κάποιοι εξωθεσμικοί, κάποιοι ακραίοι θα προσπαθούν αυτά τα φτερά είτε να τα ψαλιδίζουν είτε να τα ανακόψουν, για να καθηλώσουν την χώρα. Αυτή η εικόνα που είπατε μας στεναχώρησε όλους, αναμφίβολα. Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν βλέπατε να καίγεται το Βελλίδειο ή αν βλέπατε συγκρούσεις με θύματα ή αν βλέπατε με εργαλεία ειδικά να βανδαλίζουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, η εικόνα πως θα ήταν. Άρα στη στάθμευση των αγαθών και στη στάθμευση τι είναι λιγότερο κακό, επιλέχθηκε ως εσχάτη επιλογή, διότι προφανώς υπήρχαν ακραίοι. Σταθμίστηκαν όλα αυτά τα αγαθά και είχαμε αυτό το αποτέλεσμα».

 

 

 

Με πληροφορίες από seleo.gr και ΑΠΕ- ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr