Κικίλιας: Η άρνηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού προσβάλει τη νέα γενιά

Κικίλιας: Η άρνηση ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού προσβάλει τη νέα γενιά Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

«Ανίσχυρο πρωθυπουργό στο έλεος των εντολών ξένων κέντρων» χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας, σχολιάζοντας την τελευταία απόφαση επαναπροώθησης προσφύγων στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι απαιτείται αναθεώρηση του κανονισμού του Δουβλίνου.


Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές προς την κυβέρνηση για τη στάση της στο δικαίωμα ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έκανε την υπέρβαση» υπέρ της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών αλλά ο Αλέξης Τσίπρας δεν μπόρεσε να κάνει το ίδιο για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού.

«Τους προσβάλλει βάναυσα, τους θέλει πολιτικά εξόριστους από την Ελλάδα», πρόσθεσε κατηγορώντας τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ότι ασκεί «τοξική και ταξική πολιτική».

«Τοξική γιατί διώχνει τους Έλληνες, και κυρίως τους νέους, στο εξωτερικό. Ταξική γιατί συνδέει τη δυνατότητα ψήφου με την οικονομική άνεση. Όποιος έχει χρήματα, μπαίνει σε ένα αεροπλάνο και έρχεται να ψηφίσει. Όποιος όμως δεν έχει, στερείται του δικαιώματος να αποφασίσει για το μέλλον του. Η άρνηση της ψήφου στους νέους Έλληνες του εξωτερικού είναι η μεγαλύτερη προσβολή στη νέα γενιά, που θα έπρεπε να είναι στην καρδιά της παραγωγικής διαδικασίας, στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής».

Αναφορικά με τροπολογία που κατέθεσε η ΝΔ για τη μη μείωση των συντάξεων, ο Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε ότι «η ΝΔ απέδειξε ότι δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις» και ερωτηθείς αν αντέχει το ασφαλιστικό σύστημα μια οριστική λύση ή απλώς μία παράταση, υποστηρίζει ότι «η σωτηρία του ασφαλιστικού συστήματος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μια "καταιγίδα επενδύσεων" που θα δημιουργήσει νέες και καλές θέσεις εργασίας, που θα επιφέρει αύξηση των εισφορών στα ταμεία».

  

Σχολιάζοντας την αντίδραση της ΝΔ στην άρνηση του επιτρόπου Οικονομικών της ΕΕ Πιέρ Μοσκοβισί περί ύπαρξης 4ου μνημονίου, ο κ. Κικίλιας δηλώνει ότι «οι Έλληνες ξέρουν καλά ότι Τσίπρας-Καμμένις τους χρεώνουν 5,2 δισεκατομμύρια μέτρα με περικοπές συντάξεων, μείωση αφορολόγητου και πρωτογενή πλεονάσματα για πολλά χρόνια» και σημειώνει ότι «ο κ. Μοσκοβισί πήρε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη την απάντηση που του άρμοζε».

Τέλος κληθείς να σχολιάσει την ίδρυση κομμάτων που απευθύνονται στον Δεξιό χώρο, ο βουλευτής της ΝΔ δήλωσε πως «η ΝΔ οδεύει στο να καλύψει όλο το πολιτικό φάσμα από τη Δεξιά, την Κεντροδεξιά και το Κέντρο μέχρι τις παρυφές της δημοκρατικής Αριστεράς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σαν ένας απο την νέα γενιά που έφυγε εξωτερικό οχι απλά δεν με προσβάλλει, αλλά δεν θέλω να έχουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες κάτοικοι του εξωτερικού. Ειναι άδικο για τους κατοίκους της Ελλάδας να επηρεάσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα όταν δεν θα χρειαστεί να υποστούμε τις συνέπειες της επιλογής μας. Αυτοί που πρέπει να έχουν δικαίωμα ψήφου είναι όλοι οι νόμιμοι κάτοικοι Ελλάδας, Έλληνες ή μη. Δεν μπορώ να πάρω απόφαση για το μέλλον της Ελλάδας όταν ζω σε μια χώρα που υπάρχει κοινωνική παιδεία και παίρνω έναν αρκετά μεγάλο μισθό για τα Ελληνικά δεδομένα. Η ΝΔ δυστυχώς έχει πάρει πολύ δεξιά μονοπάτια και πιέζει για την ψήφο εξωτερικού γιατί εκτός από την νέα γενιά, υπάρχει και η ομογένεια των ΗΠΑ και της Αυστραλίας. Ένα μεγάλο κομμάτι αυτών είναι συντηρητικοί χριστιανοί ορθόδοξοι, πιθανότατα ψηφοφόροι του Τραμπ. Να ελπίζετε να μην ψηφίσουν.