«Κλείδωσε» η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στις Βρυξέλλες

«Κλείδωσε» η συνάντηση Τσίπρα - Ερντογάν στις Βρυξέλλες Facebook Twitter
0

Οριστικοποιήθηκε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Τουρκίας θα συναντηθούν την Πέμπτη στις 2:30 το μεσημέρι ώρα Βρυξελλών (3.30 μμ ώρα Ελλάδας).

Υπενθυμίζεται ότι το ενδεχόμενο της συνάντησής τους είχε συζητηθεί κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν μετά τις εκλογές στην Τουρκία.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται, μεταξύ άλλων, να θέσει στον Ερντογάν το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε νωρίτερα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, πως το σημαντικό στη συνάντηση των δυο ηγετών είναι η ατζέντα με την οποία θα προσέλθει ο Έλληνας πρωθυπουργός και η οποία –όπως είπε- «έχει στην κορυφή της, τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι παρανόμως κρατούνται».

Ο πρωθυπουργός «στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ και σε όλες τις συναντήσεις και τις επίσημες παρεμβάσεις του, θα θέσει το ζήτημα ώστε να ενταθεί η πίεση στην Τουρκία για την απελευθέρωση τους», συμπλήρωσε.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM