Προαποφασισμένη χαρακτήρισε η Λιάνα Κανέλλη την επίθεση που δέχθηκε πριν από μερικά χρόνια και κατά τη διάρκεια ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής από τον Ηλία Κασιδιάρη, καταθέτοντας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

 

Η βουλευτής του ΚΚΕ κατέθεσε τόσο για το συγκεκριμένο περιστατικό όσο και για τη δολοφονική επίθεση κατά μελών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, λέγοντας: 

 

«Είναι Ναζί , είναι "όσοι δεν είναι μαζί μας είναι εναντίον μας". Είναι ρατσιστές. Είναι εγκληματική οργάνωση και έτσι λειτουργούν και στην Βουλή. Οι άνθρωποι που τάσσονται με το κεφάλαιο δεν θα είχαν καλύτερους εκπροσώπους από αυτούς. Χρησιμοποιούν βίαια τον κοινοβουλευτισμό, τον εκμεταλλεύονται". 

 

Αναφερόμενη στην επίθεση στο Πέραμα, τον Σεπτέμβριο του 2013, η βουλευτής έκανε λόγο για «δολοφονική» επίθεση με στόχο να τρομοκρατηθούν εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη.

 

«Επεδίωκαν να μην πολλαπλασιαστεί η ισχύς όσων αντιστέκονταν στην διάλυση της Ζώνης» είπε και συνέχισε: «Είμαι από το 2000 στην Βουλή. Οι άνθρωποι που τάσσονται με το κεφάλαιο δεν θα είχαν καλύτερους εκπροσώπους. Εκφράζουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τους εργολάβους και τους υπεργολάβους, τον εκβιασμό στα μεροκάματα».

 

Η ίδια τόνισε ότι όλες οι επιθέσεις για τις οποίες ευθύνονται μέλη της Χρυσής Αυγής γίνονται εν γνώσει του αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου, συμπεριλαμβανομένης και της επίθεσης σε βάρος της.

 

«Η επίθεση ήταν προαποφασισμένη. Λέει ο αρχηγός "θα τους κυνηγήσουμε" και έρχεται ο Κασιδιάρης και με πλακώνει μέσα στο στούντιο. Ο Κασιδιάρης ήταν ο ευνοούμενος του αρχηγού. Πιστεύω πως είχε σχεδιαστεί αρχικά κατά της Ρένας Δούρου. Εγώ αντέδρασα .Το έχουν κάνει και ομοϊδεάτες τους αυτό, στο εξωτερικό στην τηλεόραση», κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ, σημειώνοντας πως η ίδια δεν υπέβαλε μήνυση και ότι αντιμετώπισε το θέμα πολιτικά.

 

Αναφορικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα η βουλευτής του ΚΚΕ είπε: «Δεν ξέρω μαχαιροβγάλτες να σκοτώνουν τυχαία», ενώ σχολιάζοντας την ανάληψη πολιτικής ευθύνης απ' τον Ν. Μιχαλολιάκο κατέθεσε ότι «δείχνει ότι θα στείλει στον Καιάδα όποιον κι αν είναι, αρκεί να μείνει αλώβητος ο Αρχηγός».

 

Η κυρία Κανέλλη τοποθετήθηκε και για την υπόθεση των αιγύπτιων ψαράδων στο Πέραμα που επίσης έγιναν στόχος μελών της Χρυσής Αυγής, λέγοντας ότι "επειδή είναι οργανωμένοι, είναι διπλά επικίνδυνοι για τους χρυσαυγίτες».

 

Αιχμές άφησε επίσης για τη στάση της Αστυνομίας απέναντι στην Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζοντάς την «εξαιρετικά ανεκτική», ενώ υπογράμμισε πως «αν κάποιοι δεν είχαν κάνει καλά την δουλειά τους , δεν θα ήμασταν εδώ σήμερα».