«Πολιτικά είμαι απόλυτα αντίθετος στο να δοθεί άδεια σε έναν άνθρωπο που δεν έχει αποκηρύξει τα εγκλήματα που έχει καταδικαστεί», είπε o υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

Για να προσθέσει: «Όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι είναι μια απόφαση της δικαιοσύνης που δεν έχει δικαίωμα παρέμβασης η εκτελεστική εξουσία. Αν ήταν κυβερνητική απόφαση θα είχαμε παρέμβει στο βαθμό που μπορούμε». Tόνισε δε ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία αμηχανία για την άδεια στον Κουφοντίνα.

 

Ο κ. Καμμένος επανέλαβε ότι η πρώτη έξοδος καταδικασμένου για τη 17Ν ήταν επί Σαμαρά με τον Χριστόδουλο Ξηρό που δεν επέστρεψε στη φυλακή, ενώ διατύπωσε τον ισχυρισμό ότι το νομικό πλαίσιο για τη χορήγηση άδειας στον Κουφοντίνα ήταν του 1999 λέγοντας ότι η κατάργηση των φυλακών τύπου Γ δεν άλλαξε κάτι στο καθεστώς της χορήγησης αδειών για τρομοκράτες.

 

Σημείωσε, πάντως, ότι με τη χορήγηση άδειας στον καταδικασμένο τρομοκράτη «διαφωνούν και πολλοί από την κυβέρνηση».

 

Ο υπουργός Άμυνας εξέφρασε, επίσης, την άποψη ότι υπάρχουν ασύλληπτα μέλη της «17Ν» προσθέτοντας ότι για τον ίδιο δεν έχουν συλληφθεί εκείνοι που έδωσαν εντολές για συγκεκριμένα χτυπήματα μιλώντας για άτομα εντός και εκτός Ελλάδας. Πρέπει να βρούμε την άκρη γιατί η 17 Νοέμβρη και η τρομοκρατία στοίχησαν πολύ στην Ελλάδα και στοίχησαν πολύ αυτοί που προϋπήρξαν, όπως είπε, αυτής της ομάδας που συνελήφθη.

 

Μιλώντας, τέλος, για την παρουσία του γιου του προέδρου της Βουλής στην υποδοχή του Δημήτρη Κουφοντίνα όταν αυτός βγήκε από τη φυλακή είπε ότι «ένα παιδί έχει τη δική του ευθύνη, δεν θα μπω σε αυτή τη λογική για το γιο του Βούτση». «Τα παιδιά αφήστε τα να παίξουν» έκλεισε την αναφορά του για το θέμα ο υπουργός Άμυνας.

 

Με πληροφορίες από τον ΣΚΑΪ