Θλίψη έχει προκαλέσει η φωτογραφία ενός νεκρού κοάλα σε μια πισίνα της Αυστραλίας, το οποίο πνίγηκε στην προσπάθειά του να δροσιστεί από τον καύσωνα. 

 

Το κοάλα, που ονομάστηκε Summer (σ.σ. καλοκαίρι), βρήκε την Κυριακή στην πισίνα της πίσω αυλής του ένας κάτοικος, που αμέσως ειδοποίησε το Wildcare Australia Inc. 

 

Εκπρόσωπος της οργάνωσης είπε πως κατά πάσα πιθανότητα το κοάλα «έψαχνε καταφύγιο από τον καύσωνα και κάτι να πιει», λόγος για τον οποίο πνίγονται συνήθως τα συγκεκριμένα ζώα σε πισίνες. 

 

 

 

«Είναι ένα δύσκολο ποστ αυτό που γράφω και συγγνώμη για το πόσο θλιβερό είναι αλλά βρίσκομαι εδώ για να ενημερώσω τους Αυστραλούς ιδιοκτήτες κατοικιών. Σου ραγίζει την καρδιά αλλά γι' αυτό ακριβώς θέλουμε εμείς οι ειδικοί άγριας ζωής να το δουν όλοι. Με τέτοια φρικτή ζέστη και καθόλου βροχή σε όλη τη χώρα, σας εκλιπαρούμε να προστατεύετε την άγρια ζωή και μπορεί να το κάνετε με μικρές κινήσεις», εξηγεί η οργάνωση, που αποφάσισε να δημοσιοποιήσει την φωτογραφία. 

 

Όπως λένε, παρόλο που τα κοάλα μπορούν να κολυμπήσουν, αν δεν υπάρχει κάτι βοηθητικό για να σκαρφαλώσουν, καταλήγουν να πνίγονται.

 

Για τον λόγο αυτό συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες από πισίνες να προσθέσουν ένα σχοινί, κάτι που να επιπλέει ή ράμπες για να βοηθούνται τα ζώα ή να τις καλύπτουν εντελώς.