Ινδονησία: Εθελοντές έσωσαν δεκάδες χελώνες που χτυπήθηκαν από το τσουνάμι

Ινδονησία: Εθελοντές έσωσαν δεκάδες χελώνες που χτυπήθηκαν από το τσουνάμι Facebook Twitter
0

Για τους αξιωματούχους και τους εθελοντές που βοηθούν τις προσπάθειες διάσωσης μετά το τσουνάμι που σκότωσε τουλάχιστον 430 άτομα στην Ινδονησία, ήταν μια ζοφερή εβδομάδα.

Μετά από τα θανατηφόρα κύματα που έπληξαν τις ακτές της Ιάβα και της Σουμάτρας οι εθελοντές, γνωρίζουν ότι είναι πιο πιθανό να βρουν πτώματα παρά επιζώντες. Μέσα από τη φρίκη ωστόσο αναδεικνύονται μικρές νίκες που τους δίνουν δύναμη να συνεχίσουν.


Μια από αυτές τις φωτεινές στιγμές, είναι και η διάσωση περισσότερων από 30 χελωνών στη δυτική ακτή του Μπάντεν.


Η πλειοψηφία τους, ήταν στο θέρετρο Tanjung Lesung, σημείο όπου περισσότεροι από 106 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.


Οι εθελοντές στην προσπάθεια διάσωσης τυχόν επιζώντων παρατήρησαν τις χελώνες, μερικές από τις οποίες ζύγιζαν περισσότερο από 200 κιλά.

Ο εθελοντής Έκο Σουλίστο, 45 ετών, οργάνωσε μία ομάδα διάσωσης επτά ατόμων για τις χελώνες.


Περισσότερες από 20 χελώνες έχουν απελευθερωθεί και μεταφερθεί από την ομάδα στον ωκεανό. Ανάμεσά τους βρίσκονται και σπανιότερα είδη σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μία δεύτερη ομάδα που δημιουργήθηκε με τον ίδιο σκοπό από την τοπική υπηρεσία προστασίας της φύσης βοήθησε επίσης άλλες 13 χελώνες.

 

Ο Σουλίστο  είπε στον Guardian ότι μερικές χελώνες είχαν βρεθεί σχεδόν ένα χιλιόμετρο μακριά από την ακτή. Με τις πράσινες θαλάσσιες χελώνες να ζυγίζουν σχεδόν 180 κιλά η μετακίνησή τους ήταν αρκετά δύσκολη. «Πολλές φορές χρειάστηκαν τέσσερα άτομα για να μεταφέρουν μία χελώνα» είπε χαρακτηριστικά.

«Η απελευθέρωσή τους στον ωκεανό ήταν μια στιγμή ελπίδας μετά από μια τέτοια τραγωδία» συμπλήρωσε.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM