Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblocker για να έχετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας. Δείτε πώς.
Βρήκατε κάποιο λάθος ή παράλειψη;     Επικοινωνήστε μαζί μας  »
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

National Geographic: Οι καλύτερες φωτογραφίες του 2018

Το National Geographic ανακοίνωσε τους νικητές του παγκόσμιου διαγωνισμού φωτογραφίας για το 2018.

 

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν χιλιάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες φωτογράφοι από όλον τον κόσμο. 

 

Ακολουθούν οι πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες που κέρδισαν την κριτική επιτροπή και το κοινό, μαζί με τις περιγραφές των φωτογράφων. 

 

Unreal, Jassen Todorov - Πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Τοπία».

Χιλιάδες αυτοκίνητα Volkswagen και Audi στη μέση της ερήμου Μοχάβι, στην Καλιφόρνια. Όλα μοντέλα της περιόδου 2009-2015, με το ύποπτο λογισμικό που οδήγησε στο σκάνδαλο για τις πλασματικές εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων. Μετά τις αποκαλύψεις, η Volkswagen ανακάλεσε εκατομμύρια αυτοκίνητα.
Unreal, Jassen Todorov - Πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Τοπία». Χιλιάδες αυτοκίνητα Volkswagen και Audi στη μέση της ερήμου Μοχάβι, στην Καλιφόρνια. Όλα μοντέλα της περιόδου 2009-2015, με το ύποπτο λογισμικό που οδήγησε στο σκάνδαλο για τις πλασματικές εκπομπές ατμοσφαιρικών ρύπων. Μετά τις αποκαλύψεις, η Volkswagen ανακάλεσε εκατομμύρια αυτοκίνητα.

 

Thunderbird in the Dust, Nicholas Moir - Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Τοπία».

Ένα σκουριασμένο Ford Thunderbird έχει καλυφθεί από την κόκκινη σκόνη της αμμοθύελλας στο Ραλς του Τέξας. Άνεμοι ταχύτητας 145 χιλιομέτρων ανά ώρα σηκώνουν και μεταφέρουν το επιφανειακό χώμα σε τεράστιες αποστάσεις. Η ομάδα του Moir «κυνήγησε» με επιτυχία 16 τυφώνες μέσα σε δέκα μέρες στην περιοχή.
Thunderbird in the Dust, Nicholas Moir - Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Τοπία». Ένα σκουριασμένο Ford Thunderbird έχει καλυφθεί από την κόκκινη σκόνη της αμμοθύελλας στο Ραλς του Τέξας. Άνεμοι ταχύτητας 145 χιλιομέτρων ανά ώρα σηκώνουν και μεταφέρουν το επιφανειακό χώμα σε τεράστιες αποστάσεις. Η ομάδα του Moir «κυνήγησε» με επιτυχία 16 τυφώνες μέσα σε δέκα μέρες στην περιοχή.

 

Road to Ruin, Christian Werner - Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Τοπία».

Αποστολή στην Συρία για λογαριασμό του Der Spiegel. «Όταν μπήκα για πρώτη φορά στην Καλιντίγια της Χομς, σοκαρίστηκα», θυμάται ο Werner. «Για να βγάλω τη φωτογραφία ρώτησα έναν στρατιώτη αν μπορούσα να ανέβω στα ερείπια. Ο στρατιώτης μου επέτρεψε να ανέβω με "δικό μου ρίσκο". Ανέβηκα πάνω στα ερείπια ενός σπιτιού γεμάτου με αυτοσχέδια εκρηκτικά και τράβηξα την φωτογραφία».
Road to Ruin, Christian Werner - Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Τοπία». Αποστολή στην Συρία για λογαριασμό του Der Spiegel. «Όταν μπήκα για πρώτη φορά στην Καλιντίγια της Χομς, σοκαρίστηκα», θυμάται ο Werner. «Για να βγάλω τη φωτογραφία ρώτησα έναν στρατιώτη αν μπορούσα να ανέβω στα ερείπια. Ο στρατιώτης μου επέτρεψε να ανέβω με "δικό μου ρίσκο". Ανέβηκα πάνω στα ερείπια ενός σπιτιού γεμάτου με αυτοσχέδια εκρηκτικά και τράβηξα την φωτογραφία».

 

Snowflakes, Rucca Y Ito - Διάκριση στην κατηγορία «Τοπία».

Η τεχνητή λίμνη "Blue Pond" στη νήσο Χοκάιντο της Ιαπωνίας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους τουρίστες. Η τεχνητή λίμνη είχε κατασκευαστεί για να ανακοπεί η μόλυνση των υδάτων των γύρω ποταμών από  το ενεργό ηφαίστειο Τοκάσι. Κυκλωμένη από δέντρα και βουνά, η λίμνη παγώνει τον χειμώνα. Τα νερά της έχουν υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης μετάλλων.
Snowflakes, Rucca Y Ito - Διάκριση στην κατηγορία «Τοπία». Η τεχνητή λίμνη "Blue Pond" στη νήσο Χοκάιντο της Ιαπωνίας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα για τους τουρίστες. Η τεχνητή λίμνη είχε κατασκευαστεί για να ανακοπεί η μόλυνση των υδάτων των γύρω ποταμών από το ενεργό ηφαίστειο Τοκάσι. Κυκλωμένη από δέντρα και βουνά, η λίμνη παγώνει τον χειμώνα. Τα νερά της έχουν υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης μετάλλων.

 

Cotton, David Odisho - Επιλογή κοινού στην κατηγορία «Τοπία».

Καλοκαιρινή ομίχλη πάνω από την κομητεία Μαρίν, στο όρος Tamalpais στην Καλιφόρνια
Cotton, David Odisho - Επιλογή κοινού στην κατηγορία «Τοπία». Καλοκαιρινή ομίχλη πάνω από την κομητεία Μαρίν, στο όρος Tamalpais στην Καλιφόρνια

 

Flying at the crossing, Pim Volker - Πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Άγρια Ζωή».

«Ήταν νωρίς το πρωί, όταν είδα τα θηρία να περνούν τον ποταμό Μάρα στην Τανζανία», λέει ο Volker. «Τα στρώματα της σκόνης, των σκιών και του φωτός πάνω από το "χάος" χαρίζουν στο στιγμιότυπο μυστήριο και γοητεία. Μοιάζει με παλιό πίνακα και με αναγκάζει να αναζητήσω τις λεπτομέρειες για να κατανοήσω την εξωπραγματική σκηνή»
Flying at the crossing, Pim Volker - Πρώτο βραβείο στην κατηγορία «Άγρια Ζωή». «Ήταν νωρίς το πρωί, όταν είδα τα θηρία να περνούν τον ποταμό Μάρα στην Τανζανία», λέει ο Volker. «Τα στρώματα της σκόνης, των σκιών και του φωτός πάνω από το "χάος" χαρίζουν στο στιγμιότυπο μυστήριο και γοητεία. Μοιάζει με παλιό πίνακα και με αναγκάζει να αναζητήσω τις λεπτομέρειες για να κατανοήσω την εξωπραγματική σκηνή»

 

Deep Snow, Jonas Beyer - Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Άγρια Ζωή».

«Περπατούσα λίγα μίλια έξω από το Κανάκ της Γροιλανδίας, αναζητώντας βόδια όταν συνάντησα ένα κοπάδι. Το συγκεκριμένο βόδι έτρεχε στην χιονισμένη πλαγιά που "τιναζόταν" κάτω από τα πόδια του. Ήμουν τυχερός που βρέθηκα στο κατάλληλο σημείο την ώρα που έπαιζαν. Τα παρατήρησα για περίπου μία ώρα. Αγαπώ να φωτογραφίζω αυτά τα πλάσματα με φόντο το χειμωνιάτικο τοπίο. Είναι σκληρά ζώα που επιβιώνουν στον αρκτικό κύκλο. Αυτή η φωτογραφία δείχνει την ομορφιά και τη δύναμή τους καθώς και το χιόνι με το οποίο ζουν για περίπου 8 μήνες τον χρόνο».
Deep Snow, Jonas Beyer - Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Άγρια Ζωή». «Περπατούσα λίγα μίλια έξω από το Κανάκ της Γροιλανδίας, αναζητώντας βόδια όταν συνάντησα ένα κοπάδι. Το συγκεκριμένο βόδι έτρεχε στην χιονισμένη πλαγιά που "τιναζόταν" κάτω από τα πόδια του. Ήμουν τυχερός που βρέθηκα στο κατάλληλο σημείο την ώρα που έπαιζαν. Τα παρατήρησα για περίπου μία ώρα. Αγαπώ να φωτογραφίζω αυτά τα πλάσματα με φόντο το χειμωνιάτικο τοπίο. Είναι σκληρά ζώα που επιβιώνουν στον αρκτικό κύκλο. Αυτή η φωτογραφία δείχνει την ομορφιά και τη δύναμή τους καθώς και το χιόνι με το οποίο ζουν για περίπου 8 μήνες τον χρόνο».

 

A new look, Alison Langevad -Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Άγρια Ζωή».

«Αργά τη νύχτα, δύο λευκοι ρινόκεροι εμφανίστηκαν μέσα από τις σκιές για να ξεδιψάσουν στο καταφύγιο Zimanga Game Reserve στη Νότια Αφρική. Ήταν πλάτη με πλάτη, ελέγχοντας τον χώρο γύρω τους πριν σκύψουν τα κεφάλια τους για να πιουν. Υποτίμησα τον συναισθηματικό αντίκτυπο που θα είχαν αυτά τα θηρία σε μένα», λέει η Langevad. «Τους είχαν αφαιρέσει τα κέρατα λαθροκυνηγοί. Ήμουν γεμάτη συναισθήματα και τρόμο για τις αποκαρδιωτικές συνέπειες. Είμαι ευγνώμων για τις προσπάθειες του καταφυγίου».
A new look, Alison Langevad -Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Άγρια Ζωή». «Αργά τη νύχτα, δύο λευκοι ρινόκεροι εμφανίστηκαν μέσα από τις σκιές για να ξεδιψάσουν στο καταφύγιο Zimanga Game Reserve στη Νότια Αφρική. Ήταν πλάτη με πλάτη, ελέγχοντας τον χώρο γύρω τους πριν σκύψουν τα κεφάλια τους για να πιουν. Υποτίμησα τον συναισθηματικό αντίκτυπο που θα είχαν αυτά τα θηρία σε μένα», λέει η Langevad. «Τους είχαν αφαιρέσει τα κέρατα λαθροκυνηγοί. Ήμουν γεμάτη συναισθήματα και τρόμο για τις αποκαρδιωτικές συνέπειες. Είμαι ευγνώμων για τις προσπάθειες του καταφυγίου».

 

Baby Teeth, Yaron Schmid, Επιλογή του κοινού στην κατηγορία «Άγρια Ζωή».

«Εντοπίσαμε μια αγέλη λιονταριών που κοιμόντουσαν πάνω στους χαρακτηριστικούς βράχους του Σερενγκέτι. Καθώς πλησιάζαμε τα βράχια είδαμε μερικά από τα μικρά τους. Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν τρία λιονταράκια άρχισαν να παίζουν και να δαγκώνουν την ουρά της μητέρας τους - όπως κάνουν τα γατάκια. Δεν θυμάμαι πότε είχα ξαναγελάσει τόσο δυνατά!»
Baby Teeth, Yaron Schmid, Επιλογή του κοινού στην κατηγορία «Άγρια Ζωή». «Εντοπίσαμε μια αγέλη λιονταριών που κοιμόντουσαν πάνω στους χαρακτηριστικούς βράχους του Σερενγκέτι. Καθώς πλησιάζαμε τα βράχια είδαμε μερικά από τα μικρά τους. Η καλύτερη στιγμή ήταν όταν τρία λιονταράκια άρχισαν να παίζουν και να δαγκώνουν την ουρά της μητέρας τους - όπως κάνουν τα γατάκια. Δεν θυμάμαι πότε είχα ξαναγελάσει τόσο δυνατά!»

 

Sunday Best at Weekend Studio, Mia Collis - Πρώτο βραβείο κατηγορία «Άνθρωποι».

«Αυτή η φωτογραφία του, επίσης φωτογράφου, David Muyochokera τραβήχτηκε την τελευταία ημέρα της δουλειάς του στο Weekend Studiο της Κιμπέρα, στο Ναϊρόμπι. Ο David δούλευε εκεί τα τελευταία 37 χρόνια αλλά το στούντιο θα κλείσει για πάντα. Όπως λέει ο ίδιος, με τις κάμερες στα κινητά τηλέφωνα η ζήτηση για τη δουλειά του έχει μειωθεί δραματικά. Το επικείμενο κλείσιμο του στούντιο με προβλημάτισε κι έτσι ανέλαβα το νοίκι του. Ένα πορτρέτο του David κρέμεται πλέον στο Weekend Studio στη μνήμη του».
Sunday Best at Weekend Studio, Mia Collis - Πρώτο βραβείο κατηγορία «Άνθρωποι». «Αυτή η φωτογραφία του, επίσης φωτογράφου, David Muyochokera τραβήχτηκε την τελευταία ημέρα της δουλειάς του στο Weekend Studiο της Κιμπέρα, στο Ναϊρόμπι. Ο David δούλευε εκεί τα τελευταία 37 χρόνια αλλά το στούντιο θα κλείσει για πάντα. Όπως λέει ο ίδιος, με τις κάμερες στα κινητά τηλέφωνα η ζήτηση για τη δουλειά του έχει μειωθεί δραματικά. Το επικείμενο κλείσιμο του στούντιο με προβλημάτισε κι έτσι ανέλαβα το νοίκι του. Ένα πορτρέτο του David κρέμεται πλέον στο Weekend Studio στη μνήμη του».

 

Roadside Motel, Todd Kennedy - Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Άνθρωποι».

«Κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού ταξιδιού από το Σίδνεϊ στο Ουλούρου, σταματήσαμε σε ένα μοτέλ της μικρής πόλης Νινιάν, στην "ζώνη του σιταριού". Ήταν ασυνήθιστα ζεστά για εκείνη την εποχή και είχε σκόνη. Η κόρη μας, η Τζίνι, απολαμβάνει ένα αναζωογονητικό μπάνιο με το φουσκωτό παπί της στον νιπτήρα».
Roadside Motel, Todd Kennedy - Δεύτερο βραβείο στην κατηγορία «Άνθρωποι». «Κατά τη διάρκεια ενός οικογενειακού ταξιδιού από το Σίδνεϊ στο Ουλούρου, σταματήσαμε σε ένα μοτέλ της μικρής πόλης Νινιάν, στην "ζώνη του σιταριού". Ήταν ασυνήθιστα ζεστά για εκείνη την εποχή και είχε σκόνη. Η κόρη μας, η Τζίνι, απολαμβάνει ένα αναζωογονητικό μπάνιο με το φουσκωτό παπί της στον νιπτήρα».

 

Love of LIfe, Avishek Das - Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Άνθρωποι».

Ένας ινδουιστής φιλά το νεογέννητο μωρό του κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Charak Puja στη δυτική Βεγγάλη. Η παραδοσιακή πρακτική επιβάλλει στους πιστούς να τρυπηθούν με έναν γάντζο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να ταλαντωθούν από ένα σκοινί. Με αυτό το επίπονο τελετουργικό θυσίας, θέλουν να σώσουν τα παιδιά τους από τον πόνο. «Καλύπτοντας το φεστιβάλ, ήμουν σε θέση να δω τις θρησκευτικές πρακτικές από την οπτική γωνία των ινδουιστών. Προσπάθησα να απαθανατίσω την τρυφερή στιγμή ανάμεσα στον πατέρα και στο παιδί του και να καταγράψω την αγωνία του για τον μικρό του γιο».
Love of LIfe, Avishek Das - Τρίτο βραβείο στην κατηγορία «Άνθρωποι». Ένας ινδουιστής φιλά το νεογέννητο μωρό του κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Charak Puja στη δυτική Βεγγάλη. Η παραδοσιακή πρακτική επιβάλλει στους πιστούς να τρυπηθούν με έναν γάντζο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, να ταλαντωθούν από ένα σκοινί. Με αυτό το επίπονο τελετουργικό θυσίας, θέλουν να σώσουν τα παιδιά τους από τον πόνο. «Καλύπτοντας το φεστιβάλ, ήμουν σε θέση να δω τις θρησκευτικές πρακτικές από την οπτική γωνία των ινδουιστών. Προσπάθησα να απαθανατίσω την τρυφερή στιγμή ανάμεσα στον πατέρα και στο παιδί του και να καταγράψω την αγωνία του για τον μικρό του γιο».

Day of the Dead, Buck Holzemer - Επιλογή του κοινού στην κατηγορία «Άνθρωποι».

Τελετουργικό την «Ημέρα των Νεκρών». Πιστοί λιβανίζουν στους δρόμους της Αντίγκουα, στη Γουατεμάλα
Day of the Dead, Buck Holzemer - Επιλογή του κοινού στην κατηγορία «Άνθρωποι». Τελετουργικό την «Ημέρα των Νεκρών». Πιστοί λιβανίζουν στους δρόμους της Αντίγκουα, στη Γουατεμάλα

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστήμονες ανακάλυψαν δυο νέα είδη νυχτερίδων, το δεύτερο «πολύ σπάνιο»

Περιβάλλον Επιστήμονες ανακάλυψαν δυο νέα είδη νυχτερίδων, το δεύτερο «πολύ σπάνιο»

Εντοπίστηκαν στην Ευρώπη και την Βόρεια Αφρική
1 ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ
Η WWF ζητά στον Τσίπρα να τερματίσει όλες τις νέες εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Περιβάλλον Η WWF ζητά στον Τσίπρα να τερματίσει όλες τις νέες εξορύξεις υδρογονανθράκων στην Ελλάδα

Οι διευθυντές τεσσάρων ευρωπαϊκών γραφείων του WWF έστειλαν επιστολή προς τον πρωθυπουργό
1 ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ
UNICEF - Αυστραλία: Η παρατεταμένη ξηρασία τραυματίζει ψυχολογικά τα παιδιά

Περιβάλλον UNICEF - Αυστραλία: Η παρατεταμένη ξηρασία τραυματίζει ψυχολογικά τα παιδιά

Η ξηρασία στην Αυστραλία αναγκάζει τα παιδιά «να μεγαλώσουν πρόωρα»
1 ΗΜΕΡΑ ΠΡΙΝ
Ζωολογικός κήπος αποκάλυψε ασυνήθιστες ακτινογραφίες ζώων και το θέαμα είναι εντυπωσιακό

Περιβάλλον Ζωολογικός κήπος αποκάλυψε ασυνήθιστες ακτινογραφίες ζώων και το θέαμα είναι εντυπωσιακό

Βάτραχοι, φίδια, αρμαντίλλο και χελώνες όπως ενδεχομένως δεν τα έχουμε ξαναδεί ποτέ
2 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ
H συναρπαστική διάσωση φαλακρού αετού που πάγωσε η ουρά του

Περιβάλλον H συναρπαστική διάσωση φαλακρού αετού που πάγωσε η ουρά του

Το ότι το αρπακτικό δεν κρύβει την έκπληξη και την ανακούφισή του μ' αυτό που του συμβαίνει είναι πραγματικά συγκινητικό
2 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ
Η επιστροφή των λύκων διχάζει τη Γερμανία

Περιβάλλον Η επιστροφή των λύκων διχάζει τη Γερμανία

Πόλεμος για τις αγέλες λύκων που επέστρεψαν στη Γερμανία μετά από χρόνια
2 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ
Βουνά υψηλότερα από το Έβερεστ ίσως υπάρχουν 660 χιλιόμετρα κάτω από την Γη

Περιβάλλον Βουνά υψηλότερα από το Έβερεστ ίσως υπάρχουν 660 χιλιόμετρα κάτω από την Γη

Τι συμπέραναν Αμερικανοί και Κινέζοι επιστήμονες
17.2.2019
Τοξικό μαύρο χιόνι έπεσε στη Σιβηρία - Τεράστια οικολογική καταστροφή

Περιβάλλον Τοξικό μαύρο χιόνι έπεσε στη Σιβηρία - Τεράστια οικολογική καταστροφή

Για ανθρωπογενή οικολογική καταστροφή κάνουν λόγο οι επιστήμονες
15.2.2019
Έκλεισε η βάση του Έβερεστ - Απόφαση της Κίνας

Περιβάλλον Έκλεισε η βάση του Έβερεστ - Απόφαση της Κίνας

Ασυνήθιστη κίνηση για τη σωτηρία της υψηλότερης κορυφής του κόσμου
15.2.2019
Ιαπωνία: Προσφυγή στη δικαιοσύνη για το κυνήγι δελφινιών στο Ταϊτζί

Περιβάλλον Ιαπωνία: Προσφυγή στη δικαιοσύνη για το κυνήγι δελφινιών στο Ταϊτζί

Την ανάκληση των αδειών των ψαράδων ζητούν οι υπερασπιστές των θηλαστικών
14.2.2019
Η μαύρη λεοπάρδαλη -  Νέες φωτογραφίες από το σπάνιο πλάσμα που έχει συναρπάσει όλο τον πλανήτη

Περιβάλλον Η μαύρη λεοπάρδαλη - Νέες φωτογραφίες από το σπάνιο πλάσμα που έχει συναρπάσει όλο τον πλανήτη

Το ζώο είναι θηλυκό, νεαρής ηλικίας και κατεγράφη μαζί με την μητέρα του να περιφέρεται στη σαβάνα.
13.2.2019
Αδελφικός Δεσμός - Τρυφερά, μεγαλοπρεπή λιοντάρια κέρδισαν το βραβείο Φωτογραφίας Άγριας Ζωής

Περιβάλλον Αδελφικός Δεσμός - Τρυφερά, μεγαλοπρεπή λιοντάρια κέρδισαν το βραβείο Φωτογραφίας Άγριας Ζωής

Η στιγμή που απαθανάτισε ο David Lloyd είναι σπάνια για αρσενικά λιοντάρια
13.2.2019
Kατά των ηγετών που απορρίπτουν την κλιματική αλλαγή μίλησε ο Χάρισον Φορντ

Περιβάλλον Kατά των ηγετών που απορρίπτουν την κλιματική αλλαγή μίλησε ο Χάρισον Φορντ

Στο πλαίσιο του World Government Summit
12.2.2019
Σπάνια ομορφιά - Μαύρη λεοπάρδαλη εντοπίστηκε στην Αφρική μετά από 100 χρόνια

Περιβάλλον Σπάνια ομορφιά - Μαύρη λεοπάρδαλη εντοπίστηκε στην Αφρική μετά από 100 χρόνια

Το μοναδικό αιλουροειδές είναι θηλυκό και ταξιδεύει με την μητέρα του
12.2.2019
Ρωσία: Εισβολή πολικών αρκούδων σε απομακρυσμένη περιοχή

Περιβάλλον Ρωσία: Εισβολή πολικών αρκούδων σε απομακρυσμένη περιοχή

«Κυριολεκτικά έχουν ξεκινήσει να κυνηγάνε τους ανθρώπους», δήλωσαν οι αρχές
11.2.2019
4 σχόλια
Ταξινόμηση:
Προηγούμενα 1 Επόμενα
TheSaintSir TheSaintSir 7.12.2018 | 20:56
Απίστευτες Φωτογραφίες! Thnx lifo.
Snoopy Snoopy 7.12.2018 | 21:54
Πρώτο βραβείο στην κατηγορία "Άγρια Ζωή".
Respekt.
Snoopy Snoopy 7.12.2018 | 21:56
Όσο για τα τιγράκια, κάποιος να μου τα αφήσει τυλιγμένα σε μια κουβερτούλα έξω από την πόρτα μου. Ευχαριστώ.
katsou69 katsou69 20.12.2018 | 11:33
Τα κερατα στους ρινόκερους τα εχει κόψει η κυβέρνηση. όχι λαθροκυνηγοί. ο λογος ; οι λαθροκυνηγοί τα σκοτώνουν για να πάρουν το κερας.
Προηγούμενα 1 Επόμενα