Απεργία την Πρωτομαγιά

Hozier, Xίλαρι Κλίντον, ντε Τζένερις και δεκάδες ακόμη προσωπικότητες δηλώνουν υπερήφανοι για τους Ιρλανδούς

Hozier, Xίλαρι Κλίντον, ντε Τζένερις και δεκάδες ακόμη προσωπικότητες δηλώνουν υπερήφανοι για τους Ιρλανδούς Facebook Twitter
1
Hozier, Xίλαρι Κλίντον, ντε Τζένερις και δεκάδες ακόμη προσωπικότητες δηλώνουν υπερήφανοι για τους Ιρλανδούς Facebook Twitter
Oι υποστηρικτές της καμπάνιας γιορτάζουν τη νίκη τους στο Δουβλίνο

Η Ιρλανδία έγινε χθες η πρώτη χώρα στον κόσμο που επέτρεψε με δημοψήφισμα τον γάμο μεταξύ ομοφύλων και παράλληλα  η 19η χώρα στον κόσμο και η 14η στην Ευρώπη, που γυρίζει την πλάτη στον συντηρητισμό.


Το "ναι" κέρδισε με ευρεία πλειοψηφία 62,3% των ψήφων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τη δημόσια τηλεόραση και τα νέα έκαναν το γύρο του πλανήτη.


Ο υπουργός Υγείας της χώρας Λίο Βάραντκαρ σημείωσε πως είναι μια ιστορική μέρα και μια πολιτιστική επανάσταση σε μια χώρα που ήταν για καιρό συντηρητική και στην οποία η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε μόλις το 1993.


"Είμαι τόσο υπερήφανος σήμερα που είμαι Ιρλανδός", έγραψε στο Twitter ο Άονταν Ο Ριόρνταν, υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Ισότητας, ενώ στους δρόμους του Δουβλίνου Ιρλανδοί, άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, γιόρταζαν και αγκαλιάζονταν.


Τα συγχαρητήρια στους Ιρλανδούς έσπευσαν αν δώσουν μέσω social media σημαντικές προσωπικότητες και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο.  Η Χίλαρι Κλίντον έγραψε " Μπράβο Ιρλανδία" και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν χαιρέτισε τα αποτελέσματα σημειώνοντας με hashtag πως η "αγάπη κερδίζει".



O Iρλανδός δημοφιλής τραγουδιστής Hozier έγραψε πως είναι πολύ υπερήφανος που η χώρα του γράφει ιστορία και πως λυπάται που δεν είναι εκεί για να το γιορτάσει. Η παρουσιάστρια Ellen DeGeneris έστειλε επίσης συγχαρητήρια στους Ιρλανδούς ενώ ο μεγιστάνας Richard Branson σημείωσε πως είναι πολύ χαρούμενος που βλέπει τους Ιρλανδούς να ψηφίζουν για το δικαίωμα στην ισότητα.

Πολιτισμός
1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια