Μία 50χρονη μπαλαρίνα στη Βρετανία δηλώνει ότι μπορεί να χορεύει ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο, τρία χρόνια μετά την αρθροπλαστική ισχίου στην οποία υποβλήθηκε.

 

Η Ρέιτσελ Μέργκα δηλώνει ότι ήταν συντετριμμένη με τη σκέψη ότι ποτέ δεν θα κατάφερνε να επιστρέψει στη σκηνή, αλλά αναγκάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση όταν έγιναν αβάστακτοι οι πόνοι λόγω αρθρίτιδας.

 

Η προοπτική της αρθροπλαστικής την τρομοκρατούσε και την ανέβαλε όσο περισσότερο μπορούσε. «Το καθυστέρησα όσο γινόταν, αλλά πονούσα διαρκώς. Ήξερα ότι ήταν η μοναδική επιλογή. Έκανε μεγάλη διαφορά», λέει τώρα.

 

Οι ειδικοί στο νοσοκομείο Royal Devon and Exeter Hospital δεν είχαν ξανά περίπτωση ασθενούς με τόσο μεγάλο εύρος κίνησης όπως η Μέργκα και δεν ήταν σίγουροι για το σε τι ποσοστό θα το ανακτούσε αυτό μετά την επέμβαση.

 

«Δεν γνώριζα τι εύρος κίνησης θα είχα μετά την επέμβαση και οι χειρουργοί ήταν ειλικρινείς ότι ούτε εκείνοι ήξεραν. Μετά την επέμβαση, όταν προσπαθούσα να κάνω οποιαδήποτε άσκηση τα πόδια μου έτρεμαν. Αλλά αυτό κράτησε μόνο για μερικές εβδομάδες», περιγράφει.

 

«Τώρα μπορώ να κάνω ξανά σπαγκάτο. Μπορώ να κάνω πολλαπλές πιρουέτες στο ένα πόδι. Μπορώ να κάνω arabesque και άλματα. Νιώθω άνετα σε ένα μάθημα μπαλέτου επαγγελματικού επιπέδου και νιώθω έτοιμη να ανέβω ξανά στη σκηνή. Δεν είχα ιδέα αν αυτό θα ήταν καν πιθανό», δηλώνει η μπαλαρίνα και δασκάλα pilates. 

 

Μάλιστα, οι γιατροί είδαν βίντεο στα οποία χόρευε, προκειμένου να προετοιμαστούν για την περίπτωσή της. «Ακούς τρομακτικές ιστορίες, ότι δεν θα μπορέσεις να ξανακαθίσεις σταυροπόδι μετά την αρθροπλαστική ισχίου, αλλά οι χειρουργοί ήταν εξαιρετικοί. Με άκουσαν πραγματικά και παρακολούθησαν και βίντεο στα οποία χόρευα, προκειμένου να κατανοήσουν το εύρος της κίνησής μου», εξηγεί.

 

Η αποκατάσταση έγινε με αργό ρυθμό και σταδιακά η Μέργκα έβρισκε τον παλιό εαυτό της, μέχρι να φτάσει στο σημείο να μπορεί να χορεύει ξανά σε επαγγελματικό επίπεδο. «Είναι πραγματικά εκπληκτικό», λέει.

 

Με πληροφορίες από Times

 


 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr