Απεργία την Πρωτομαγιά

Νταν Μπράουν: Μήνυση από την πρώην σύζυγό του- «Έκανε δώρα στις ερωμένες του με λεφτά από τους λογαριασμούς μας»

Νταν Μπράουν: Μήνυση από την πρώην σύζυγό του- «Έκανε δώρα στις ερωμένες του με λεφτά από τους λογαριασμούς μας» Facebook Twitter
ΕPA
0

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά το διαζύγιό τους, η πρώην σύζυγος του Νταν Μπράουν πηγαίνει τον συγγραφέα στα δικαστήρια, καθώς σε μήνυση τον κατηγορεί ότι έπαιρνε χρήματα από τους κοινούς λογαριασμούς του για τις εξωσυζυγικές σχέσεις τους.

Ο Νταν και η Μπλάιθ Μπράουν παντρεύτηκαν το 1997 και πήραν διαζύγιο τον περασμένο Δεκέμβριο. Τη Δευτέρα, η πρώην σύζυγος του συγγραφέα κατέθεσε μήνυση σε βάρος του, σε δικαστήριο του Νιου Χαμσάιρ.

Η Μπλάιθ Μπράουν, ζωγράφος και ιστορικός τέχνης, κατηγορεί τον πρώην σύζυγό της ότι παραποίησε τα στοιχεία για την κοινή περιουσία τους, σε ένορκη οικονομική βεβαίωση που συντάχθηκε στο πλαίσιο της συμφωνίας για το διαζύγιό τους.

Στη μήνυση, η Μπλάιθ Μπράουν κάνει λόγο για «παράνομη και σκανδαλώδη συμπεριφορά» του Νταν Μπράουν κατά τη διάρκεια του γάμου τους. Ακόμη υποστηρίζει ότι ο συγγραφέας του «Κώδικα Ντα Βίντσι» μετέφερε κρυφά κάποια από τα χρήματά τους για «πρόστυχες εξωσυζυγικές σχέσεις», ενώ επίσης τον κατηγορεί ότι της προκάλεσε «ψυχική οδύνη», με πρόθεση και εξ αμελείας.

Πριν από το διαζύγιο, το Forbes εκτιμούσε τα ετήσια έσοδα του Νταν Μπράουν σε 20 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η συνολική περιουσία του ξεπερνούσε τα 150 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό.

Τα δώρα στην εκπαιδεύτρια

Σύμφωνα με την Μπλάιθ Μπράουν, το 2014 ο τότε σύζυγός της άρχισε να απομακρύνεται, να ντύνεται διαφορετικά και να προκαλεί διαφωνίες. Τέσσερα χρόνια αργότερα της είπε ότι ήθελε να χωρίσουν, αλλά να «παραμείνουν καλοί φίλοι». Εκείνη έφυγε από το σπίτι τους στο Νιου Χαμσάιρ τον Αύγουστο του 2018.

Αν και η Μπλάιθ Μπράουν είχε συμφωνήσει την εποχή του διαζυγίου ότι είχε «πλήρη γνώση» της περιουσίας του ζευγαριού, στη μήνυση λέει: «Αυτό ήταν αναληθές. Ο Νταν, για χρόνια, κρυφά μετέφερε χρήματα από τους λογαριασμούς μας, τουλάχιστον εν μέρει για να χρηματοδοτεί τις δραστηριότητες με τις ερωμένες τους, συμπεριλαμβανομένης μίας νεαρής εκπαιδεύτριας αλόγων που ζούσε στην Ολλανδία».

Η Μπράουν είχε πάει την εκπαιδεύτρια- που στη μήνυση αναφέρεται ως JP- στις ΗΠΑ το 2013, προκειμένου να εκπαιδεύσει ένα από τα άλογα του ζευγαριού. Η Μπλάιθ Μπράουν υποστηρίζει ότι ένα χρόνο αργότερα ξεκίνησε η σχέση του συζύγου της με την JP, την εποχή που η εκπαιδεύτρια έμενε στο σπίτι του ζευγαριού, αναρρώνοντας έπειτα από μία επέμβαση στον ώμο.

Σύμφωνα με την Μπλάιθ Μπράουν, ο συγγραφέας αγόρασε κρυφά για την εκπαιδεύτρια ένα άλογο αξίας 345.000 δολαρίων, ένα νέο αυτοκίνητο, ένα φορτηγό για μεταφορά αλόγων και πλήρωσε για την ανακαίνιση του διαμερίσματός της στην Ολλανδία.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι αυτά μείωσαν σημαντικά την περιουσία του ζευγαριού, ενώ η Μπλάιθ Μπράουν υποστηρίζει ότι όταν μίλησε για το θέμα στον πρώην σύζυγό της τον Ιανουάριο, εκείνος της απάντησε «έχω κάνει άσχημα πράγματα με πολλούς ανθρώπους» και παραδέχθηκε ότι είχε εξωσυζυγική σχέση και με μία κομμώτρια. Η Μπράουν αναφέρει ότι στη συνέχεια ανακάλυψε ότι ο συγγραφέας είχε επίσης σχέση με μία «πολιτική αξιωματούχο» όπως και με την personal trainer του.

«Είναι η ώρα για την αλήθεια»

«Με τη μήνυση ορθώνω ανάστημα για τον εαυτό μου και διεκδικώ την αξία μου», δήλωσε η Μπλάιθ Μπράουν στη Boston Globe, που πρώτη αποκάλυψε την υπόθεση.

«Προσπάθησα να απορροφήσω τη σοκαριστική αλήθεια του διαζυγίου μας, ότι ο Νταν ζούσε διπλή ζωή για χρόνια κατά τη διάρκεια του γάμου μας. Εμπιστεύτηκα αυτόν τον άνδρα για δεκαετίες ως τον έρωτα της ζωής μου. Δεν τον αναγνωρίζω πια. Είναι καιρός να αποκαλυφθεί η απάτη και η προδοσία του. Έπειτα από τόσο πόνο, είναι η ώρα για την αλήθεια», δήλωσε ακόμη.

Από την πλευρά του, ο Νταν Μπράουν αρνήθηκε τις κατηγορίες της πρώην συζύγου του και δήλωσε έκπληκτος με τους «ψευδείς ισχυρισμούς» της. Ακόμη, τόνισε πως η οικονομική βεβαίωση που υπέγραψε στο διαζύγιο αποτελούσε μια πλήρη λίστα των περιουσιακών στοιχείων τους. «Ορκίστηκα για την ειλικρίνεια των περιεχομένων της λίστας και εμμένω σε αυτή τη δήλωση σήμερα», συμπλήρωσε ο συγγραφέας μιλώντας στην Boston Globe.

Με πληροφορίες από Times

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM