Θύμα του κορωνοϊού ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Μάικλ Σόρκιν

Θύμα του κορωνοϊού ο Αμερικανός αρχιτέκτονας Μάικλ Σόρκιν Facebook Twitter
0

Ο διακεκριμένος αρχιτέκτονας Μάικλ Σόρκιν με μεγάλο συγγραφικό, ερευνητικό και κριτικό έργο, έφυγε χτες από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών μετά από επιπλοκές που προκάλεσε ο κορωνοϊός.

Ο Σόρκιν ήταν υπεύθυνος τον σύγχρονο περιβαλλοντολογικό σχεδιασμό της Νέας Υόρκης, υπεύθυνος για το πρόγραμμα Steady State που προσέβλεπε στη δημιουργία χώρων πρασίνου σε όλη την πόλη. Στο ευρύ κοινό ήταν γνωστός για τη στήλη αρχιτεκτονικής που διατηρούσε στην Village Voice από τη δεκαετία του 80 ενώ είχε τιμηθεί με το βραβείο Desing Mind για τη μεγάλη συμβολή του στη μελέτη της αρχιτεκτονικής, του δημόσιου χώρου και της Δημοκρατίας. Τα πρόσφατα άρθρα του στο Nation είχαν ανοίξει έναν μεγάλο δημόσιο διάλογο για το μέλλον της αρχιτεκτονικής- όπως και τα είκοσι βιβλία που έχει εκδώσει μέχρι στιγμής με ανάλογο αντικείμενο.


Ο Σόρκιν ήταν επίσης πρόεδρος του Ινστιτούτου Αστικού Σχεδιασμού (Institute for Urban Design) και αντι-πρόεδρος του Φόρουμ για τον Αστικό Σχεδιασμό της Νέας Υόρκης (Urban Design Forum. Είχε σπουδάσει αρχιτεκτονική στο Χάρβαρντ και το MIT και είχε διδάξει σε κορυφαία πανεπιστήμια των ΗΠΑ (Yale, Harvard, Columbia και Cornell).

Ανακοινώνοντας τα δυσάρεστα νέα ο πρύτανης του The Bernard and Anne Spitzer School of Architecture στο City College της Νέας Υόρκης, όπου δίδασκε τελευταία ο Σόρκιν ως υπεύθυνος για το μεταπτυχιακό τμήμα, έγραψε σε σχετική ανακοίνωσή του: "Με βαθιά θλίψη πληροφορηθήκαμε νωρίς σήμερα τον θάνατο ενός από τα πιο εξαίρετα και διακεκριμένα μέλη της κοινότητας μας από επιπλοκές που προκάλεσε ο ιός Covid-19. Όλο το τμήμα, το προσωπικό και οι φοιτητές αποδίδουν από κοινού ένα μεγάλο φόρο τιμής σε μια από τις πλέον προβεβλημένες και αναγνωρισμένες προσωπικότητες της σχολής για την αμέριστη συνεισφορά του στην εκπαίδευση, την έρευνα και τη δημόσια σφαίρα. Θα λείψει πολύ από όλη την κοινότητα του City College της Νέας Υόρκης".

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτισμός / Μενδώνη από Ουάσινγκτον: «Ο Πολιτισμός αποτελεί συνδετική και ενοποιητική δύναμη ανάμεσα στις δύο χώρες»

Η Λίνα Μενδώνη είχε για δεύτερη φορά συνάντηση εργασίας με τον ανώτερο αξιωματούχο του αμερικάνικου υπουργείου Εξωτερικών για θέματα Πολιτισμού και Εκπαίδευσης Δρ Darren Beattie
LIFO NEWSROOM
Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Η Chanel μεταμόρφωσε έναν εγκαταλελειμμένο σταθμό του μετρό σε πασαρέλα στη Νέα Υόρκη

Η επίδειξη Métiers d’Art, που η Chanel παρουσιάζει κάθε Δεκέμβριο σε κάποιον εντυπωσιακό προορισμό, από την Ιαπωνία μέχρι τη Σενεγάλη, είναι αφιερωμένη στα ιστορικά ατελιέ που έχει εντάξει στο δυναμικό της για να διατηρήσει ζωντανή την παραδοσιακή τεχνική
LIFO NEWSROOM
Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Πολιτισμός / Είδαμε την έκθεση με τα 83 αριστουργήματα στο Μουσείο Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή

Η εξέλιξη της τέχνης από τον ιμπρεσιονισμό έως την ποπ αρτ ξεδιπλώνεται μέσα από έργα 45 κορυφαίων δημιουργών της νεότερης και σύγχρονης τέχνης, συνθέτοντας ένα μοναδικό και συναρπαστικό εικαστικό πανόραμα.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM