Πέθανε ο Γκάρι Ρόουντς - Διάσημος βρετανός τηλεοπτικός σεφ

Πέθανε ο Γκάρι Ρόουντς - Διάσημος βρετανός τηλεοπτικός σεφ Facebook Twitter
0

Πέθανε σε ηλικία 59 ετών, ο γνωστός Βρετανός τηλεοπτικός σεφ Γκάρι Ρόουντς.


Ο διάσημος σεφ, γνωστός για το πάθος του για τη Βρετανική κουζίνα, πέθανε την Τρίτη «έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του σύζυγο Jennie» ανέφερε δήλωση της οικογένειας. «Η οικογένεια Ρόουντς, ανακοινώνουν με βαθιά θλίψη το θάνατο του αγαπημένου συζύγου, πατέρα κι αδερφού Γκάρι Ρόουντς» ανάφερε η δήλωση προσθέτοντας ότι «η οικογένεια θα ήθελε να ευχαριστήσει όλους για την υποστήριξή τους και ζητά τον σεβασμό σε αυτή την ιδιαίτερη ιδιωτική στιγμή».


Ο γνωστός σεφ γεννημένος στο Λονδίνο το 1960, μεγάλωσε στο Κεντ. Η πρώτη του επαγγελματική δουλειά ήταν στο Hilton στο Άμστερνταμ όπου ξεκίνησε να πειραματίζεται με την nouvelle cuisine. Άνοιξε το πρώτο του εστιατόριο το 1997 και τιμήθηκε με το παράσημο OBE της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 2006. Η τηλεοπτική του δουλειά περιλαμβάνει εμφανίσεις σε γνωστά σόου όπως το MasterChef και το Hell's Kitchen ενώ είχε και την δική του σειρά «Rhodes Around Britain».


Ο Ρόουντς πέθανε στο Ντουμπάι όπου διατηρούσε δύο εστιατόρια. Ο εκπρόσωπος τύπου των εστιατορίων ανέφερε ότι ο διάσημος σεφ «δούλευε μέχρι και την ημέρα που πέθανε». Σύμφωνα με τηλεοπτική εταιρία, ο Ρόουντς μεταφέρθηκε «άρρωστος στο σπίτι του, ξαφνικά» κατά τη διάρκεια γυρισμάτων. 


Διάσημοι συνάδελφοί του όπως ο Τζέιμι Όλιβερ και ο Γκρόντον Ράμσεϊ εξέφρασαν τα θλίψη και τα συλλυπητήριά τους για το θλιβερό γεγονός.


«Χάσαμε έναν εκπληκτικό σεφ σήμερα, τον Γκάρι Ρόουντς. Ήταν ο σεφ που έβαλε την βρετανική κουζίνα πάνω στον χάρτη. Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγο και τα παιδιά του» ανέφερε o Γκόρντον Ράμσεϊ.


«Ο Γκάρι ήταν ένας φανταστικός σεφ και εκπληκτικός πρεσβευτής της βρετανικής κουζίνας που αποτέλεσε έμπνευση για εμένα στο ξεκίνημά μου ως σεφ» ανέφερε ο Τζέιμι Όλιβερ.

Με πληροφορίες από BBC 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM