Ο δημιουργό του «Sex and the City», Ντάρεν Σταρ, αποκάλυψε το μοναδικό πράγμα που θα άλλαζε στην τηλεοπτική σειρά αν γύριζε πίσω τον χρόνο και έχει να κάνει με την διαφορετικότητα. 

 

Το «Sex and the City», που έκανε πρεμιέρα το 1998, έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο διαμάχης και έντονης κριτικής από το τηλεοπτικό κοινό, ανάμεσά τους και την πρωταγωνίστρια Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, επειδή δεν είχε πολλά άτομα διαφορετικού χρώματος, κάτι αρκετά παράδοξο εφόσον διαδραματιζόταν στην πολυπολιτισμική Νέα Υόρκη.

 

 


Ο Ντάρεν Σταρ, που κρύβεται πίσω από μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως τα «Beverly Hills, 90210» και «Melrose Place» παραδέχθηκε πως η έλλειψη διαφορετικότητας, ειδικά σε φυλετικό επίπεδο, είναι κάτι που θα άλλαζε αν έκανε σήμερα ξανά την σειρά.

 

«Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που μάλλον θα ήθελα να είχα κάνει διαφορετικά», είπε ο Ντάρεν Σταρ στο Hollywood Reporter. «Κοιτάζοντας πίσω, ουάου, αυτός θα ήταν ένας άλλος τρόπος να κάνω την σειρά να μοιάζει ακόμη πιο πρωτοποριακή», συνέχισε. 

 

Ο Ντάρεν Σταρ υπερασπίστηκε ωστόσο εμμέσως το λάθος του, εξηγώντας πως η έλλειψη διαφορετικότητας είναι πολύ πιο έντονη όταν βλέπει κανείς σήμερα την σειρά, από μια πιο μοντέρνα οπτική. «Η σειρά ήταν σε μεγάλο βαθμό προϊόν της εποχής της και είναι σαν κάψουλα χρόνου. Μπορείς να σκέφτεσαι τα σόου μόνο ως εκπροσώπους της εποχής όταν φτιάχτηκαν. Η τηλεόραση εξελίχθηκε κει έχει γίνει πολύ πιο ανοιχτή», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Για την ιστορία, δεν είναι η μοναδική διάσημη σειρά που έχει δεχθεί τέτοιου είδους κριτική, καθώς το ίδιο είχαν επισημάνει για Τα Φιλαράκια, όπου στο καστ ήταν όλοι λευκοί, παρόλο που επίσης διαδραματιζόταν στη Νέα Υόρκη.