Ο δημιουργός του «Sex and the City» αποκαλύπτει το μοναδικό πράγμα που μετάνιωσε στη σειρά

Ο δημιουργός του «Sex and the City» αποκαλύπτει το μοναδικό πράγμα που μετάνιωσε στη σειρά Facebook Twitter
1

Ο δημιουργό του «Sex and the City», Ντάρεν Σταρ, αποκάλυψε το μοναδικό πράγμα που θα άλλαζε στην τηλεοπτική σειρά αν γύριζε πίσω τον χρόνο και έχει να κάνει με την διαφορετικότητα. 

Το «Sex and the City», που έκανε πρεμιέρα το 1998, έχει γίνει πολλές φορές αντικείμενο διαμάχης και έντονης κριτικής από το τηλεοπτικό κοινό, ανάμεσά τους και την πρωταγωνίστρια Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, επειδή δεν είχε πολλά άτομα διαφορετικού χρώματος, κάτι αρκετά παράδοξο εφόσον διαδραματιζόταν στην πολυπολιτισμική Νέα Υόρκη.


Ο Ντάρεν Σταρ, που κρύβεται πίσω από μεγάλες τηλεοπτικές επιτυχίες όπως τα «Beverly Hills, 90210» και «Melrose Place» παραδέχθηκε πως η έλλειψη διαφορετικότητας, ειδικά σε φυλετικό επίπεδο, είναι κάτι που θα άλλαζε αν έκανε σήμερα ξανά την σειρά.

«Αυτό είναι το μοναδικό πράγμα που μάλλον θα ήθελα να είχα κάνει διαφορετικά», είπε ο Ντάρεν Σταρ στο Hollywood Reporter. «Κοιτάζοντας πίσω, ουάου, αυτός θα ήταν ένας άλλος τρόπος να κάνω την σειρά να μοιάζει ακόμη πιο πρωτοποριακή», συνέχισε. 

Ο Ντάρεν Σταρ υπερασπίστηκε ωστόσο εμμέσως το λάθος του, εξηγώντας πως η έλλειψη διαφορετικότητας είναι πολύ πιο έντονη όταν βλέπει κανείς σήμερα την σειρά, από μια πιο μοντέρνα οπτική. «Η σειρά ήταν σε μεγάλο βαθμό προϊόν της εποχής της και είναι σαν κάψουλα χρόνου. Μπορείς να σκέφτεσαι τα σόου μόνο ως εκπροσώπους της εποχής όταν φτιάχτηκαν. Η τηλεόραση εξελίχθηκε κει έχει γίνει πολύ πιο ανοιχτή», πρόσθεσε ο ίδιος.

Για την ιστορία, δεν είναι η μοναδική διάσημη σειρά που έχει δεχθεί τέτοιου είδους κριτική, καθώς το ίδιο είχαν επισημάνει για Τα Φιλαράκια, όπου στο καστ ήταν όλοι λευκοί, παρόλο που επίσης διαδραματιζόταν στη Νέα Υόρκη.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανδρέας Μαλλουρής: An Evening Botanist

Πολιτισμός / An Evening Botanist: Θεραπεία, επιθυμία και απόλαυση σε μια έκθεση

Στην έκθεση An Evening Botanist ο Ανδρέας Μαλλουρής εξετάζει πώς διαφορετικές πρακτικές που συνδέονται με τη θεραπεία, τη σωματική επιθυμία και την απόλαυση, ενεργοποιούν υλικότητες και μέσω αυτών, το κοινωνικό σώμα. Η έκθεση αναπτύσσεται στο όριο ανάμεσα στο χειρουργικό και το ερωτικό, μεταφέροντας κλινικές διαδικασίες σε ένα γλυπτικό λεξιλόγιο.
LIFO NEWSROOM
Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ελληνικός …Ντίκενς, Μάικλ Κέιν και μια ταινία-σοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Φωνή της Χιντ Ρατζάμπ» που αφήνει τους θεατές συγκλονισμένους, η τελευταία παράσταση του Μάικλ Κέιν και της Γκλέντα Τζάκσον, μια ελληνική διασκευή της «Χριστουγεννιάτικης Ιστορίας» και μια ιρλανδική ιστορία ενηλικίωσης, υποψήφια για βραβείο LUX, στο κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Σταύρος Ξαρχάκος: Η δήλωσή του υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι αναφορικά με την περιοδεία αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκι

Πολιτισμός / Σταύρος Ξαρχάκος: «Η συζήτηση για τις συναυλίες πρέπει να τελειώνει εδώ - Τα υπόλοιπα είναι απλώς κουτσομπολιό»

Η δήλωση του Σταύρου Ξαρχάκου υπέρ του Γιώργου Χατζιδάκι, ο οποίος αντιδρά νομικά στην περιοδεία-αφιέρωμα στον πατέρα του, χωρίς την άδειά του
LIFO NEWSROOM
11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Πολιτισμός / 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου – τα βραβεία

Με 77 ελληνικά και ξένα ντοκιμαντέρ, 32 ταινίες μικρού μήκους και μεγάλη προσέλευση κοινού ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην Καλαμάτα το 11ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου (21-30/11).
ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Πολιτισμός / Το CoMuseum του Μουσείου Μπενάκη γιορτάζει τα 15 χρόνια του με ελπίδα για το μέλλον

Με τον τίτλο «Μουσεία και Ελπίδα», το πετυχημένο διεθνές συνέδριο θα διερευνήσει τον ρόλο των μουσείων στη διαμόρφωση ενός πιο συμπεριληπτικού, δημοκρατικού και με περισσότερη ενσυναίσθηση κόσμου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η Σκάρλετ Γιόχανσον δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Πολιτισμός / Σκάρλετ Γιόχανσον: Δέχεται πιέσεις ώστε να αποκλείσει αναφορές στο Ολοκαύτωμα από την ταινία της

Η Γιόχανσον ανέφερε ότι κατά τη φάση της προπαραγωγής ένας από τους χρηματοδότες της ταινίας απείλησε να αποσυρθεί, εκτός αν αφαιρούνταν τα στοιχεία της πλοκής που σχετίζονταν με το Ολοκαύτωμα
LIFO NEWSROOM
ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Βέβαια, η αλήθεια είναι οτι οι ΗΠΑ, είναι κατά 80% "λευκές", και το ποσοστό στο Μahnattan, που διαδραματίζετε η σειρά από τις "επιτυχημένες" γυναίκες, ειναι 95%+ λευκοί.Δεν γυρίστηκε η σειρά στην Atlanta η στη Νεα Ορλεάνη. Αλλά η στατιστική λίγη σημασία εχει όταν προωθείς μια συγκεκριμένη ατζεντα ενοχοποίησης.