Τα «βαθιά και προσωπικά» απομνημονεύματα του Prince θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο

Τα «βαθιά και προσωπικά» απομνημονεύματα του Prince θα κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο Facebook Twitter
0

Ο εκδοτικός οίκος Random House επιβεβαίωσε χθες, ανήμερα της συμπλήρωσης τριών χρόνων από τον θάνατο του Prince ότι το πολυαναμενόμενο βιβλίο θα κυκλοφορήσει τελικά τον Οκτώβριο.

Διανύοντας όλη σχεδόν τη ζωή του, από τα παιδικά του χρόνια ως τις τελευταίες μέρες του, το βιβλίο θα έχει τίτλο "The Beautiful Ones" και θα περιλαμβάνει τα ημιτελή απομνημονεύματά του μαζί με φωτογραφίες από την προσωπική του συλλογή, σελίδες από σημειωματάρια και στίχους.

Όταν ανακοίνωσε ο ίδιος την επικείμενη έκδοση του βιβλίου, λίγες εβδομάδες μόνο πριν από τον θάνατο του σε ηλικία 57 ετών από ακούσια υπερβολική δόση του παυσίπονου Fentanyl, ο Prince είχε δηλώσει ότι ο εκδοτικός οίκος του είχε κάνει μια «πρόταση που δεν μπορούσε να αρνηθεί»:

«Είναι το πρώτο μου βιβλίο. Με βοηθάει κι ο αδελφός μου ο Νταν στα κείμενα. Ξέρει να κρίνει αντικειμενικά και αυτό ακριβώς απαιτείται σε μια τέτοια διαδικασία. Ξεκινάμε από την αρχή, από την πρώτη ανάμνηση που έχω και φτάνουμε μέχρι σήμερα».

Οι υπεύθυνοι της έκδοσης περιγράφουν το "The Beautiful Ones" ως «μια εκ βαθέων προσωπική καταγραφή του πώς ο νεαρός Prince Rogers Nelson έγινε ο Prince που γνωρίζουμε. Πρόκειται για την ιστορία ενός παιδιού που αφομοίωνε σα σφουγγάρι τον κόσμο γύρω του δημιουργώντας στην πορεία μια περσόνα, ένα καλλιτεχνικό όραμα και μια μοναδική πορεία... Είναι ένας όμορφος φόρος τιμής στη ζωή του και ένας θησαυρός όχι μόνο για τους οπαδούς του αλλά για οποιονδήποτε ενδιαφέρεται για το πώς ένας σημαντικός καλλιτέχνης δούλεψε την μεγαλύτερη δημιουργία του: τον ίδιο του τον εαυτό».

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM