To CBS αποζημίωσε με 9,5 εκατομμύρια την Ελίζα Ντούσκου για την υπόθεση παρενόχλησης

To CBS αποζημίωσε με 9,5 εκατομμύρια την Ελίζα Ντούσκου για την υπόθεση παρενόχλησης Facebook Twitter
0

Αποζημίωση 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων έλαβε η ηθοποιός, Ελίζα Ντούσκου, από το τηλεοπτικό κανάλι CBS για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης που είχε καταγγείλει και όσα επακολούθησαν. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ντούσκου αποδέχθηκε τον διακανονισμό για την υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης από τον ηθοποιό Μάικλ Γουέδερλι. 

Όπως είχε αποκαλύψει η ηθοποιός, ο Γουέδερλι, με τον οποίο συνεργαζόταν στην τηλεοπτική σειρά "Bull" έκανε απρεπή σχόλια για την εμφάνισή της καθώς και ένα αστείο περί βιασμού.

Σύμφωνα με την Ελίζα Ντούσκου η ίδια απολύθηκε από τους παραγωγούς της σειράς, όταν διαμαρτυρήθηκε για τη στάση του συμπρωταγωνιστή της.

Τον Μάρτιο του 2017 η ηθοποιός υπέγραψε συμβόλαιο για βασικό ρόλο σε τρία επεισόδια της δραματικής σειράς του CBS ενώ υπήρχαν σχέδια να γίνει και μόνιμο μέλος του καστ.


Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times η ηθοποιός κατήγγειλε ότι ο Μάικλ Γουέδερλι ήταν «υπερβολικά φιλικός» απέναντί της και ότι έκανε άβολα σχόλια.

Μπροστά στο καστ και τους τεχνικούς, ο ηθοποιός έκανε παρατήρηση για την εμφάνισή της, είπε ένα αστείο περί βιασμού και ένα σχόλιο για «τρίο».


Η ηθοποιός είπε ότι ως αντίποινα για τα όσα κατήγγειλε για τον συμπρωταγωνιστή της, την απομάκρυναν από την τηλεοπτική σειρά.


Τελικά με διαμεσολάβηση με το CBS, η εταιρεία συμφώνησε να της καταβάλει το ποσό των 9,5 εκατομμυρίων δολαρίων - όσα περίπου θα εισέπραττε αν παρέμενε στη σειρά για τέσσερις σεζόν.

Το τηλεοπτικό δίκτυο πλήρωσε την ηθοποιό με αντάλλαγμα να μην συζητήσει δημόσια τα ανάρμοστα σχόλια του συμπρωταγωνιστή της.


Οι πληροφορίες για τον διακανονισμό έγιναν γνωστές μετά την έρευνα δύο ανεξάρτητων νομικών εταιρειών που προσελήφήθησαν από το διοικητικό συμβούλιο του τηλεοπτικού δικτύου για να εξετάσουν τις κατηγορίες γυναικών εργαζομένων στο CBS κατά του Λέσλι Μούνβες πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του.


Τον περασμένο Αύγουστο, το διοικητικό συμβούλιο της CBS Corporation ξεκίνησε έρευνα προσλαμβάνοντας τις δικηγορικές εταιρείες Covington & Burling και Debevoise & Plimpton για τις καταγγελίες σεξουαλικής κακομεταχείρισης που έκαναν πολλές γυναίκες κατά του Λέσλι Μούνβες πρώην διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας.

Το συμβούλιο έδωσε επίσης εντολή στους εξωτερικούς δικηγόρους να διερευνήσουν "τα ζητήματα κουλτούρας σε όλα τα επίπεδα του CBS.


Σε σχέδιο έκθεσης που συνέταξαν οι δικηγόροι, σύμφωνα με τους New York Times, ανέφεραν ότι ο τρόπος με τον οποίο χειρίστηκε η εταιρεία τις καταγγελίες της Ελίζα Ντούσκου δεν ήταν μόνο λανθασμένος, αλλά κατέδειξε μεγαλύτερα προβλήματα στο CBS.


To CBS επιβεβαίωσε τον διακανονισμό με δήλωση στην οποία ανέφερε ότι «Οι ισχυρισμοί της κας Ντούσκου είναι ένα παράδειγμα που δείχνει ότι, ενώ παραμένουμε προσηλωμένοι σε μια κουλτούρα που ορίζεται από έναν εργασιακό χώρο ασφάλειας, σεβασμού, χωρίς αποκλεισμούς, έχουμε ακόμη πολύ δουλειά μπροστά μας για να το επιτύχουμε».


Ο Λέσλι Μούνβες, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της CBS Corp από το 2006 παραιτήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο μετά τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλικές επιθέσεις και παρενοχλήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM