Η Αντζελίνα Τζολί συνομιλεί με τον Τζον Κέρι και αποκαλύπτει την συμβουλή που δίνει στις τρεις κόρες της

Η Αντζελίνα Τζολί συνομιλεί με τον Τζον Κέρι και αποκαλύπτει την συμβουλή που δίνει στις τρεις κόρες της Facebook Twitter
0

Η Αντζελίνα Τζολί πρωταγωνιστεί στο τελευταίο εξώφυλλο του περιοδικού Elle, που φιλοξενεί μια μεγάλη συνέντευξη της ηθοποιού με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι.

Σε αυτήν μιλά για την δράση της ενάντια στο βιασμό και την σεξουαλική βία ως πολεμικά όπλα, γιατί θεωρεί πως μπορούν να γίνουν αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τα δικαιώματα των γυναικών αν συνεργαστούν τα δύο φύλα αλλά και τις συμβουλές που δίνει στις τρεις κόρες της, Vivienne, 9, Shiloh, 11, και Zahara, 13.

«Λέω στις κόρες μου, "Αυτό που σας κάνει να διαφέρετε είναι εκείνο που είστε διατεθειμένες να κάνετε για τους άλλους". Οποιοσδήποτε μπορεί να φορέσει ένα φόρεμα και να βαφτεί. Το μυαλό σας είναι που σας προσδιορίζει. Βρείτε ποιες είστε, τι σκέφτεστε και αυτά που πρεσβεύετε. Και παλέψτε για άλλους ώστε να έχουν αυτές τις ίδιες ελευθερίες. Αξίζει μόνο μια ζωή αφιερωμένη στην προσφορά», λέει η διάσημη ηθοποιός.

Στην συζήτησή της με τον Τζον Κέρι μοιράζεται επίσης τα συναισθήματά της σχετικά με την σεξουαλική βία και τονίζει την ανάγκη να αλλάξει ο τρόπος που αντιμετωπίζεται και σε νομικό επίπεδο. «Σκέφτομαι πόσο σκληρά αγωνίστηκαν οι γυναίκες για να μας φέρουν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα. Όλα μετράνε, από τον τρόπο που συμπεριφέρεσαι στην καθημερινότητά σου και ενημερώνεσαι για τα δικαιώματά σου, μέχρι την αλληλεγγύη προς άλλες γυναίκες σε όλο τον κόσμο», εξηγεί η Αντζελίνα Τζολί.

Η Αντζελίνα Τζολί συνομιλεί με τον Τζον Κέρι και αποκαλύπτει την συμβουλή που δίνει στις τρεις κόρες της Facebook Twitter

Η συνέντευξη περιλαμβάνεται στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού και στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει σχετικά με την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, που είναι στις 8 Μαρτίου. «Εξακολουθούμε να υποβαθμίζουμε την βία κατά των γυναικών και να την αντιμετωπίζουμε ως μικρότερο έγκλημα. Σε κάποιες κάποιες χώρες η σεξουαλική βία είναι θέμα συζήτησης ακόμα ταμπού. Ο κόσμος περιμένει από τους ηγέτες του να κάνουν περισσότερα», λέει η 42χρονη ηθοποιός.

Όσο για την Αμερική, λέει πως αγαπά πολύ τη χώρα της και αυτό που αντιπροσωπεύει: «Είμαι η μοναδική στην οικογένειά μου που γεννήθηκε στην Αμερική. Οι ΗΠΑ είναι μια χώρα που βασίζεται σε ανθρώπους διαφορετικών εθνικοτήτων και πιστεύω, και αυτό μου επέτρεψε να έχω δημιουργήσει μια τέτοια οικογένεια. Οι κόρες μου έχουν τις ελευθερίες που έχουν επειδή είναι Αμερικανίδες. Και οι Αμερικανοί νιώθουμε καλύτερα με τους εαυτούς μας όταν πολεμάμε ώστε όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Ειδικά οι γυναίκες».

Η Αντζελίνα Τζολί συνομιλεί με τον Τζον Κέρι και αποκαλύπτει την συμβουλή που δίνει στις τρεις κόρες της Facebook Twitter
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM