Απεργία την Πρωτομαγιά

Η ASOS ζήτησε στα πολύ αδύνατα μοντέλα να «παχύνουν» αν θέλουν να δουλέψουν ξανά με την εταιρία

Η ASOS ζήτησε στα πολύ αδύνατα μοντέλα να «παχύνουν» αν θέλουν να δουλέψουν ξανά με την εταιρία Facebook Twitter
0

H ASOS ζήτησε στα μοντέλα της να «παχύνουν» αν θέλουν να συνεχίσουν να εργάζονται με την εταιρία. 

Σύμφωνα με τη βρετανική The Sun, η εταιρία συμβούλευσε τα μοντέλα της να αυξήσουν το βάρος τους ώστε τα χέρια να μην είναι τόσο αδύνατα και τα κόκαλα του λαιμού τόσο τονισμένα, σε περίπτωση που επιθυμούν να συνεχίσουν να κλείνουν συνεργασίες με την εταιρία. 

Η ASOS αποφάσισε να είναι πιο προσεκτική στην επιλογή των μοντέλων που χρησιμοποιεί για τα προϊόντα της, ειδικά μετά τον τελευταίο σάλο με το πολύ αδύνατο μοντέλο που εμφανίστηκε σε πρόσφατη καμπάνια της Βικτόρια Μπέκαμ. 

Αν και οι περισσότεροι καλωσόρισαν την κίνηση της εταιρίας, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις. Πολλά από τα μοντέλα της ASOS άρχισαν να διαμαρτύρονται καθώς όπως υποστηρίζουν είναι άδικο να αποκλειστούν λόγω του βάρους τους, επιμένοντας πως είναι απολύτως υγιείς αν και αδύνατες και πως αυτό είναι καθαρά θέμα κατασκευής. 

«Μου είπαν πως χρειάζεται να πάρω βάρος στα χέρια και στα κόκαλα του λαιμού αν θέλω να ξαναδουλέψω μαζί τους. Είπαν στον ατζέντη μου πως στις φωτογραφίες δείχνω πολύ αδύνατη και ότι θέλουν να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα σχετικά με τη χρήση "κοκαλιάρικων μοντέλων", ειδικά μετά τον διαδικτυακό σάλο που προκλήθηκε όπου κατηγορήθηκαν πως απασχολούν πολύ αδύνατα μοντέλα», σχολίασε μοντέλο της ASOS, χωρίς να πει το όνομά της. «Είναι άδικο αυτό που προσπαθούν να κάνουν και ξεκίνησε από τότε που η Βικτόρια Μπέκαμ έβαλε εκείνο το αδύνατο μοντέλο στην καμπάνια της», προσθέτει. 

Πολιτισμός
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού

Πολιτισμός / Η Άννα Κοκκίνου διαβάζει τον «Μοσκώβ-Σελήμ» του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στο ΚΠΙΣΝ

Η Άννα Κοκκίνου συνεργάζεται με τον Νίκο Βελιώτη και διαβάζει το τελευταίο και, κατά γενική παραδοχή, σπουδαιότερο διήγημά του Γεωργίου Βιζυηνού την Κυριακή στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ.
NEWSROOM
Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM