Ο Felix Kjellberg, γνωστός ως PewDiePie, ξεπέρασε τους 100 εκατομμύρια συνδρομητές στο YouTube και απέκτησε έτσι τον δεύτερο πιο δημοφιλή λογαριασμό παγκοσμίως.

 

Ο 29χρονος gaming vlogger, ο ιδιοκτήτης του καναλιού με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό συνδρομητών, δημιούργησε μια λεγεώνα νεαρών οπαδών, αλλά είναι αμφιλεγόμενος χάρη σε σεξιστικές και αντισημιτικές δηλώσεις του ενώ όλο το παρελθόν του συνδέεται με προκλήσεις που συχνά τον έφεραν στο στόχαστρο κριτικής.

 

Ο Σουηδός Felix Kjellberg έχει δημοσιεύσει βίντεο με αντισημιτικά ανέκδοτα και ναζιστικές εικόνες και έχει φανεί να στηρίζεται από ακροδεξιές προσωπικότητες, όπως ο δράστης της επίθεσης στο Christchurch ο οποίος παρότρυνε τους θεατές που παρακολουθούσαν μια ζωντανή μετάδοση της επίθεσης στη Νέα Ζηλανδία, να εγγραφούν στο κανάλι του PewDiePie . Σε ένα από τα βίντεο του Kjellberg, ένα ζευγάρι κρατούσε ένα πλακάτ που έγραφε «Θάνατος σε όλους τους Εβραίους».


Ο Kjellberg αφαίρεσε μερικά από τα βίντεο που είχαν προκαλέσει και εξέδωσε δήλωση αναγνωρίζοντας ότι κάποια από τα αστεία του ήταν τελικά επιθετικά και προσβλητικά. Είπε ότι αισθάνθηκε απαίσια που είχε αναφερθεί το όνομά του από τον δράστη της επίθεσης.

 

Ο Kjellberg είχε ωστόσο προηγουμένως προτείνει ένα κανάλι που περιέχει αναφορές από ναζιστικά βίντεο και μετά την κατακραυγή αφαίρεσε την αναφορά. Παρά την κακή του φήμη, το YouTube τον τίμησε για το ορόσημο.

 

 

 

Πώς έφτασε τόσο ψηλά; Όντας ήδη πολύ δημοφιλής, στα τέλη του 2018, ο Kjellberg κάλεσε τους οπαδούς του να εγγραφούν μαζικά στο κανάλι του αφού η ινδική εταιρεία ψυχαγωγίας T-Series άρχισε να συγκεντρώνει γρήγορα συνδρομητές, ενώ τα αστέρια του Bollywood συσπειρώθηκαν και κάλεσαν τους φανς του να ανατρέψουν την πενταετή βασιλεία του PewDiePie που μέχρι τότε είχε το πιο δημοφιλές σε συνδρομητές κανάλι στο YouTube.

 

Ο εκατομμυριούχος του YouTube, «Μr Beast», αγόρασε διαφημίσεις για να υποστηρίξει τοn Kjellberg στη Βόρεια Καρολίνα, ενώ μια άλλη προσωπικότητα του YouTube, o Justin Roberts, αγόρασε διαφημιστικό χώρο αξίας 1 εκατομμυρίου δολαρίων στην Times Square, προτρέποντας τους ανθρώπους να εγγραφούν στο PewDiePie. 

 

 

Η T-Series ωστόσο τον ξεπέρασε γρήγορα καθώς η δημοτικότητα της αυξήθηκε με την ευρύτερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο στη νότια Ασία. Παραμένει πρώτη και έχει σήμερα περίπου 110 εκατομμύρια συνδρομητές. Ο Justin Bieber έχει 46 εκατομμύρια συνδρομητές, η Rihanna έχει περισσότερους από 32 εκατομμύρια και ο Drake έχει σχεδόν 19 εκατομμύρια.

 

Ο Kjellberg πληρώνεται για να υποστηρίξει προϊόντα στα κανάλια του και ο ηθοποιός Jack Black είναι μια από τις διασημότητες που έχουν κάνει gaming μαζί του.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr