Οι Έλληνες influencers που έχουν τους περισσότερους fake Instagram followers

Οι Έλληνες influencers που έχουν τους περισσότερους fake Instagram followers Facebook Twitter
Πηγή: Instagram @j.touni
0

Το Instagram, αναμφισβήτητα, είναι ένα από τα πιο ισχυρά social media, με αρκετούς influencers να βγάζουν πολλά χρήματα μέσω αυτού.

Στη χώρα μας δεν είναι λίγοι εκείνοι οι influencers που ξεπερνούν τους 700.000 followers, ενώ κάποιοι καταφέρνουν και αγγίζουν τους 1 εκατ.. Ωστόσο, φαίνεται ότι τους ακολουθούν και fake λογαριασμοί.

Η Fasthosts.co.uk ανέλυσε τους λογαριασμούς influencers στο Instagram και ανακάλυψε πόσοι αληθινοί και fake λογαριασμοί τους ακολουθούν. Σύμφωνα με την έρευνα, στην Ελλάδα η Ιωάννα Τούνη, ο Αλέξανδρος Κοψιάλης και η Ελένη Φουρέιρα έχουν τους περισσότερους fake followers στο Instagram με σχεδόν 25-37% ύποπτων λογαριασμών στο προφίλ τους.

Nα σημειωθεί πως Έλληνες αθλητές παγκοσμίως φήμης όπως ο Στέφανος Τσιτσιπάς και Γιάννης Αντετοκούμπο βρίσκονται στη λίστα (9η και 5η θέση) αλλά παρόλο το ποσοστό των ψεύτικων ακολούθων οι λογαριασμοί τους στο Instagram έχουν υψηλό ποσοστό συμμετοχής ακολούθων. Αυτό σημαίνει πως οι ακόλουθοί τους αλληλοεπιδρούν με τα προφιλ κάνοντας likes, comments, shares κ.ά.

Οι έλληνες influencers έχουν τους περισσότερους fake Instagram followers -Η λίστα Facebook Twitter
TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Media / Check4facts: Μια νέα πλατφόρμα fact checking από ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους

Σε μια εποχή που τα fake news εμφανίζονται ολοένα και συχνότερα στη δημόσια σφαίρα, μια νέα πλατφόρμα fact checking, η Check4Facts/Science, που λειτουργεί με τη στήριξη επτά επιστημονικών φορέων, βάζει στο μικροσκόπιο της έρευνας ειδήσεις και δηλώσεις πολιτικών προσώπων, προκειμένου να αποφανθεί για τον βαθμό ακρίβειας ή ανακρίβειας που εμπεριέχουν.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ