“Ανεμος αλλαγής” φαίνεται ότι πνέει στη Σαουδική Αραβία τις τελευταίες μέρες.Ο βασιλιάς Αμπντάλα δύο μέρες μετά την απόφασή του, να δώσει από το 2015 στις γυναίκες το δικαίωμα να γίνονται μέλη της βουλής αλλά και να είναι υποψήφιες για τις δημοτικές εκλογές, ακύρωσε επίσης την καταδίκη σε μαστίγωση που είχε επιβληθεί σε μία γυναίκα από τη Σαουδική Αραβία, επειδή οδηγούσε.

 

Η Σέιμα Τζαστάνια καταδικάστηκε σε δέκα μαστιγώσεις τη Δευτέρα από δικαστήριο της Τζέντα, όπου είχε συλληφθεί τον Ιούλιο να οδηγεί, ενώ στη συνέχεια υπέβαλε έφεση, είχε ανακοινώσει μία υπέρμαχος των δικαιωμάτων των γυναικών.

 

«Δόξα τω Θεώ, η μαστίγωση της Σέιμα ακυρώθηκε. Ευχαριστούμε τον πολυαγαπημένο βασιλιά μας. Είμαι βέβαιη ότι όλες οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας είναι ευχαριστημένες, ξέρω ότι εγώ είμαι», έγραψε στο Twitter η πριγκίπισσα Αμίρα Τάουιλ, σύζυγος του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ουάλιντ μπιν Τάλαλ, που είναι ανιψιός του βασιλιά Αμπντάλα.

 

Η ακύρωση τη καταδίκης επιβεβαιώθηκε και από μία πηγή από το Ριάντ.

 

Η Διεθνής Αμνηστία είχε επισημάνει ότι η καταδίκη της Τζαστάνια «δείχνει την κλίμακα των διακρίσεων κατά των γυναικών στο βασίλειο».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr