Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Vogue θα κυκλοφορήσει με νέο εξώφυλλο της Κάμαλα Χάρις, μετά τις αντιδράσεις

Η Vogue θα κυκλοφορήσει με νέο εξώφυλλο της Κάμαλα Χάρις, μετά τις αντιδράσεις Facebook Twitter
0

Η Vogue θα κυκλοφορήσει μια περιορισμένη έκδοση του τεύχους Φεβρουαρίου με διαφορετικό εξώφυλλο της Κάμαλα Χάρις, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η αρχική επιλογή.

Η περιορισμένη έκδοση- με φωτογραφία της Χάρις με γαλάζιο κοστούμι Michael Kors- θα κυκλοφορήσει μετά τη σημερινή τελετή ορκωμοσίας, όταν η 56χρονη θα γίνει η πρώτη μαύρη, η πρώτη με καταγωγή από τη νότια Ασία και η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει αντιπρόεδρος των ΗΠΑ. 
 

Πολλοί επέκριναν το αρχικό εξώφυλλο, για έλλειψη σεβασμού στην εκλεγμένη αντιπρόεδρο. Σε αυτή τη φωτογραφία η Χάρις φορά Converse και είναι ντυμένη με casual ρούχα. Πολλοί αναρωτήθηκαν στα social media γιατί η Vogue επέλεξε αυτή τη φωτογραφία και όχι εκείνη με το γαλάζιο κοστούμι, μπροστά από χρυσό φόντο (που μπήκε στο εξώφυλλο της ψηφιακής έκδοσης και τώρα θα φιγουράρει στην περιορισμένη έντυπη έκδοση).

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)


Επίσης, διατυπώθηκαν ερωτήματα για το φωτισμό στη φωτογράφιση, αναφορικά με το χρώμα της επιδερμίδας της Χάρις. Ανάλογη κριτική είχε δεχθεί η Vogue όταν στο εξώφυλλο του Αυγούστου φιγουράρισε η Σιμόν Μπάιλς, η Αμερικανίδα Ολυμπιονίκης της γυμναστικής.

«Σε αναγνώριση του τεράστιου ενδιαφέροντος για το ψηφιακό εξώφυλλο και για τον εορτασμό αυτής της ιστορικής στιγμής, θα κυκλοφορήσουμε μία ειδική έκδοση για την ορκωμοσία, σε περιορισμένα τεύχη», δήλωσε εκπρόσωπος του περιοδικού, ενώ η σχετική ανάρτηση έγινε και στον λογαριασμό της Vogue στο Instagram.

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)


Την προηγούμενη εβδομάδα η διευθύντρια της Vogue, Anna Wintour, εξήγησε ότι φωτογραφία του αρχικού εξωφύλλου- από τον φωτογράφο Τάιλερ Μίτσελ- επελέγη επειδή «όλοι μας νιώσαμε ότι το λιγότερο επίσημο πορτραίτο της εκλεγμένης αντιπροέδρου πραγματικά αντιπροσώπευε την εποχή που ζούμε».

Στην ίδια δήλωση, στους ΝΥΤ, έκανε αναφορά και στις αντιδράσεις. «Προφανώς έχουμε ακούσει και κατανοούμε τις αντιδράσεις για το τεύχος και θέλω απλά να επαναλάβω ότι δεν είχαμε καμία πρόθεση να μειώσουμε, με όποιο τρόπο, την απίστευτη νίκη της εκλεγμένης προέδρου».

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

TV & Media
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM