Απεργία την Πρωτομαγιά

Στο παρά πέντε σώθηκε η Eurovision για το Ισραήλ, αλλά υπάρχουν ακόμη ζητήματα

Στο παρά πέντε σώθηκε η Eurovision για το Ισραήλ, αλλά υπάρχουν ακόμη ζητήματα Facebook Twitter
2

Ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας του Ισραήλ δήλωσε την Τρίτη ότι είχε επιλύσει μια διαφορά χρηματοδότησης που απειλούσε την φιλοξενία του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στη χώρα τον ερχόμενο χρόνο, λίγες ώρες πριν λήξει το τελεσίγραφο της Ευρώπης.

Το Ισραήλ, κέρδισε τον Μάιο το δικαίωμα να φιλοξενήσει την Eurovision του επόμενου έτους όταν η Netta Barzilai απέσπασε την πρωτιά στο διαγωνισμό του 2018 στη Λισαβόνα.

Ωστόσο, μια χρηματοοικονομική διαμάχη μεταξύ της ισραηλινής εταιρείας ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών (γνωστής ως Kan) και της ισραηλινής κυβέρνησης απείλησε να εκτροχιάσει τα σχέδια, με το πρόβλημα να δημιουργεί η προκαταβολή ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ, προς την Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοτηλεόρασης (ΕBU).

Η κρατική εταιρεία Kan είχε ζητήσει πρόσθετη κρατική χρηματοδότηση για την κάλυψη του κόστους, ενώ η κυβέρνηση του υπουργείου Οικονομικών επέμεινε να πληρώσει από τον υπάρχοντα προϋπολογισμό της.

Αλλά το ραδιόφωνο Kan ανακοίνωσε την Τρίτη το βράδυ ότι η κρίση της Eurovision έχει τελειώσει.

«Η εταιρεία ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών θα καταθέσει σήμερα την εγγύηση των 12 εκατομμυρίων ευρώ για τη διοργάνωση του διαγωνισμού», ανακοινώθηκε χθες.

Η εγγύηση θα καλύψει την ακύρωση του διαγωνισμού στο Ισραήλ σε περίπτωση περιστάσεων πέραν του ελέγχου της εταιρείας, όπως ο πόλεμος ή η φυσική καταστροφή, πρόσθεσε.

«Η Kan θεωρεί πολύ σημαντική τη διοργάνωση της Eurovision στο Ισραήλ  από την άποψη της προβολής και της οικονομικής ώθησης», δήλωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός και πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι η κυβέρνηση του Ισραήλ θα κάνει ό, τι είναι δυνατόν για να διασφαλίσει τη διεξαγωγή μιας σωστής και αξιοπρεπούς Eurovision στο Ισραήλ.

Όμως αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που εμφανίστηκε με τη νίκη του Ισραήλ.

Ένα άλλο πιθανό εμπόδιο για την διοργάνωση θα μπορούσε να είναι η πίεση των συμμετεχόντων από το παγκόσμιο κίνημα μποϊκοτάζ,  κατά του Ισραήλ για την κατοχή του παλαιστινιακού εδάφους. Οι φωνές διαμαρτυρίας πληθαίνουν και πολλοί είναι εκείνοι που καλούν τους φανς να μην ταξιδέψουν στο Ισραήλ για τον τελικό ως ένδειξη διαμαρτυρίας.

Υπάρχουν επίσης ανησυχίες ότι οι υπερ-ορθόδοξοι Εβραίοι μπορούν να διαμαρτυρηθούν ενάντια στις θρησκευτικές παραβιάσεις του εβραϊκού Σαββάτου, εμποδίζοντας την πραγματοποίηση του τελικού το βράδυ του Σαββάτου, μια μέρα που συνηθίζεται ως επιλογή για την διοργάνωση.

Η κυβέρνηση από πλευράς της λέει πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα και πως θα έχει τακτοποιήσει τα πάντα μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός.

Η υπόθεση της χρηματοδότησης είχε μετατραπεί σε πολιτικό θέμα στο Ισραήλ, ενώ οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον πρωθυπουργό Νετανιάχου να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να βεβαιωθεί ότι καταβλήθηκε το απαιτούμενο ποσό.

Ο Νετανιάχου και οι δημόσιοι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς έχουν ιστορία εχθρότητας και η κυβέρνηση πραγματοποίησε μια σημαντική αναδιοργάνωση της εταιρείας πέρυσι.

Το Ισραήλ κέρδισε την Eurovision τέσσερις φορές. Διεξήχθη στην Ιερουσαλήμ το 1979 και το 1999.

TV & Media
2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμεντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

TV & Media / «What Jennifer Did»: Πού βρίσκεται σήμερα η Τζένιφερ Παν- Το ντοκιμαντέρ στο Netflix και η νέα ζωή του πατέρα της

Τον Νοέμβριο του 2010, μια παρέα  ανδρών μπήκε στο σπίτι των Παν στο Μάρκχαμ του Οντάριο. Σκότωσαν τη μητέρα της Τζένιφερ και πυροβόλησαν τον πατέρα της στο κεφάλι και στον ώμο
NEWSROOM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Η διαδικασία για την επιλογή πόλης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η σχετική απόφαση και ανακοίνωση θα βγει τον Σεπτέμβριο.Οι υποψήφιες πόλεις είναι τρεις:• Το Εϊλάτ, για το οποίο προτείνεται η ένωση δύο αποθηκών στο λιμάνι και κατασκευή προσωρινών κερκίδων (όπως το 2014 και το 2017)• Η Ιερουσαλήμ, με την Pais Arena (χωρ. 15.654 θεατών)• Το Τελ Αβίβ, με την αίθουσα 2 του Συνεδριακού Κέντρου (χωρ. 10.000 θεατών) και πάλι με κατασκευή κερκίδων.