Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη δόση του εμβολίου για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς. 

 

Η αναμνηστική δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό δεν θα είναι υποχρεωτική, αλλά αποτελεί ισχυρή σύσταση για να αυξηθεί η προστασία, δήλωσε ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό

 

Ο εμβολιασμός θεωρείται ολοκληρωμένος με τις δύο δόσεις ή με τη μία δόση του μονοδοσικού εμβολίου, επεσήμανε ο κ. Θεμιστοκλέους. Η μη υποχρεωτικότητα της αναμνηστικής δόσης ισχύει για όλους- και για τους υγειονομικούς- διευκρίνισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση. 

 

Η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου για τους άνω των 60 ετών και τους υγειονομικούς, για τους οποίους έχουν περάσει έξι μήνες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου. Επίσης, την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η χορήγηση της αναμνηστικής δόσης στις μονάδες ηλικιωμένων, από κινητές μονάδες. 

 

Η πλατφόρμα θα ανανεώνεται 3-4 φορές τον μήνα, προκειμένου να μπορούν να κλείσουν ραντεβού όσοι συμπληρώνουν έξι μήνες από τη δεύτερη δόση, δήλωσε ο κ. Θεμιστοκλέους. 

 

Σε ό,τι αφορά στους ανοσοκατεσταλμένους, για τους οποίους άνοιξε την προηγούμενη εβδομάδα η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, μέχρι στιγμής έχουν εμβολιαστεί 13.175 πολίτες.