Την καταδίκη «7» ζητά ο εισαγγελέας

Την καταδίκη «7» ζητά ο εισαγγελέας Facebook Twitter
0

Την ενοχή των επτά εκ των οκτώ κατηγορουμένων για την υπόθεση του «Επαναστατικού Αγώνα» πρότεινε σήμερα ο εισαγγελέας της έδρας, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση.

Ο εισαγγελέας ζήτησε να καταδικαστούν οι Νίκος Μαζιώτης και Πόλα Ρούπα, οι οποίοι εξακολουθούν να φυγοδικούν, αλλά και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, πλην της συζύγου του Κώστα Γουρνά, Μαρίας Μπεραχά, η οποία έχει αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμειξή της στην οργάνωση.

Πάντως, ο εισαγγελέας πρότεινε να απαλλαγούν από τη συμπληρωματική κατηγορία που αντιμετωπίζουν ως μέλη του «διευθυντηρίου» της οργάνωσης τόσο ο Νίκος Μαζιώτης και η σύντροφός του Πόλα Ρούπα όσο και ο Κώστας Γουρνάς, οι οποίοι έχουν αναλάβει την πολιτική ευθύνη, τονίζοντας πως σε μία αναρχική οργάνωση δεν υπάρχει ιεραρχία.

Για τους Χριστ. Κορτέση, Σαρ. Νικητόπουλο, Ευαγγ. Σταθόπουλο και Κ. Κάτσενο ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι για το αδίκημα της συμμετοχής στην οργάνωση εκτιμώντας μεταξύ άλλων ως επιβαρυντικά για αυτούς στοιχεία πως «μιλούσαν συνωμοτικά στα τηλέφωνα, συναντιούνταν στο άλσος και όχι σε καφετέριες ενώ αρνήθηκαν να δώσουν δείγμα για εξέταση DNΑ». Και οι τέσσερις αρνούνται πάντως από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους πως συμμετείχαν στον «Επαναστατικό Αγώνα», χαρακτηρίζοντας τη δίωξή τους πολιτική λόγω των φιλικών τους σχέσεων με άλλους συγκατηγορουμένους τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Ελλάδα / Πανελλήνιες 2025: Λήγει απόψε η προθεσμία συμπλήρωσης του Μηχανογραφικού - Αναλυτικές οδηγίες

Οι υποψήφιοι υποβάλλουν Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ) και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή σε Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΑΕΚ)
LIFO NEWSROOM
«Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Ελλάδα / «Θέλω περιπολικό για να πάω σπίτι»: Το χρονικό της αμέλειας λίγο πριν τη γυναικοκτονία της Κυριακής Γρίβα

Τι κατέθεσαν οι αστυνομικοί που ήταν παρόντες το βράδυ της γυναικοκτονίας – Οι παραλείψεις, οι δικαιολογίες και η τραγική κατάληξη μπροστά στο αστυνομικό τμήμα
LIFO NEWSROOM