Σκέψεις για άνοιγμα δραστηριοτήτων μόνο για εμβολιασμένους

Σενάρια για άνοιγμα δραστηριοτήτων μόνο για εμβολιασμένους Facebook Twitter
Pixabay
0

Οδηγός για την απελευθέρωση δραστηριοτήτων αρχικά μόνο για όσους έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, ενδέχεται να αποτελέσει ο σχεδιασμός για το άνοιγμα των γυμναστηρίων.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, τα γυμναστήρια, αν όλα πάνε καλά, θα ανοίξουν στις 17 Μαΐου μόνο για όσους έχουν εμβολιαστεί ενώ το ολικό άνοιγμά τους έχει προγραμματιστεί για αρχές Ιουνίου.

Ήδη την Παρασκευή, η επιτροπή των Ειδικών συζήτησε την πιθανότητα συμμετοχής σε περισσότερες δραστηριότητες για όσους επιλέξουν να εμβολιαστούν, όπως έκανε γνωστό η δρ. Βάνα Παπαευαγγέλου. 

Στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα συγκεκριμένων δραστηριοτήτων, όπως είναι οι συναυλίες, σε πρώτη φάση, για εκείνους που έχουν εμβολιαστεί. Το ίδιο συζητείται και την περίπτωση των εκδηλώσεων σε κλειστούς χώρους με πιο χαλαρά μέτρα προστασίας.

H επιτροπή εμπειρογνωμόνων ήδη συζητά αυτά τα σενάρια και το επόμενο διάστημα αναμένεται να κάνει τις εισηγήσεις της προς την κυβέρνηση, που θα λάβει τις τελικές αποφάσεις, βλέποντας θετικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Μία τέτοια κίνηση, εικάζεται, ότι ενδεχομένως να αποτελέσει κίνητρο για όσους διστάζουν μέχρι σήμερα να εμβολιαστούν.

Επιπλέον η δυνατότητα όσων έχουν εμβολιαστεί να ταξιδέψουν και να πάρουν μέρος σε κοινωνικές εκδηλώσεις χωρίς περιορισμούς, μπορεί να λειτουργήσει ως βασικός μοχλός, που θα ενισχύσει την εμβολιαστική κίνηση.

Ήδη στην Κύπρο, ανακοινώθηκαν παρόμοια οφέλη για τους εμβολιασμένους, όπως η πρόσβαση σε συναθροίσεις και εκδηλώσεις σε όσους έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με την πρώτη δόση και τρεις εβδομάδες από τη χορήγησή της.

Παράλληλα, επιτρέπεται σε όσους εργαζόμενους έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου, και αφού παρέλθουν τρεις εβδομάδες από τη χορήγησή της, να εξαιρούνται από τον υποχρεωτική έλεγχο με rapid test, κάθε εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά σε όσους αρνούνται να εμβολιαστούν, ήδη ο πρωθυπουργός έχει εξαγγείλει ότι τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η συζήτηση για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα νοσοκομεία. Άγνωστο παραμένει εάν αυτό θα συνεχίσει και για άλλες επαγγελματικές κατηγορίες.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ