ΠΟΕΔΗΝ: Η γρίπη δοκιμάζει το σύστημα Υγείας-Εμπόλεμη ζώνη θυμίζουν τα νοσοκομεία

ΠΟΕΔΗΝ: Η γρίπη δοκιμάζει το σύστημα Υγείας-Εμπόλεμη ζώνη θυμίζουν τα νοσοκομεία Facebook Twitter
0

Δοκιμάζεται το σύστημα υγείας από τη μεγάλη εξάπλωση της γρίπης και σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αυξήθηκε η προσέλευση των ασθενών κατά 30% και η ταλαιπωρία τους ξεπερνάει τις 8 ώρες. Οι κλινικές των νοσοκομείων, ιδιαίτερα οι πνευμονολογικές και οι παθολογικές είναι υπερπλήρεις. Νοσηλεύουν πολλούς ασθενείς σε ράντζα και ταυτόχρονα ασθενείς σε άλλες κλινικές στη διασπορά».

 

Η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «τα δημόσια νοσοκομεία εμφανίζουν εικόνες νοσοκομείων που βρίσκονται σε εμπόλεμες ζώνες» και κάνει λόγο για «μεγάλη έλλειψη κλινών ΜΕΘ», με αποτέλεσμα «χθες 78 διασωληνωμένοι ασθενείς δεν βρήκαν κρεβάτι σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και εξυπηρετήθηκαν μόνο 5 ασθενείς».

 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «πολλοί παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ πάνω από 10 ημέρες για να εξυπηρετηθούν. Κάθε επόμενη ημέρα πολλοί ασθενείς που ήταν την προηγούμενη δεν εμφανίζονται στις λίστες αναμονής για ΜΕΘ και αυτό σημαίνει ότι δυστυχώς έχασαν τη μάχη για τη ζωή».

 

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι «αν και υπάρχει μεγάλη έλλειψη κλινών ΜΕΘ ‘παρκάρουν' ασθενείς σε αυτές για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να δικαιολογείται από την κατάσταση της υγείας τους». Αναφέρει περιστατικό, σύμφωνα με το οποίο στη «Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ» νοσηλεύεται ασθενής, για έξι μήνες με γεροντική άνοια» και η ομοσπονδία το αποδίδει στις ‘γνωριμίες' των οικείων του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ