Πλεύρης: Δωρεάν τα φάρμακα για την πρόληψη από τον HIV

Πλεύρης: Δωρεάν τα φάρμακα για την πρόληψη από τον HIV Facebook Twitter
0

Δωρεάν, σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, θα διατίθενται προληπτικά φάρμακα για τον ιό HIV όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

«Σε αυτή τη φάση δημιουργούμε τις κατηγορίες, τις οποίες θα αποζημιώνει πλήρως ο ΕΟΠΥΥ και παράλληλα θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο σε όσους δεν έχουν ενδείξεις, να μπορούν να το λαμβάνουν ως προληπτικό μέτρο», δήλωσε ο κ. Πλεύρη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Γιατί prep. Η σημασία της πρόληψης για την αντιμετώπιση του HIV».

Αυτό σημαίνει ότι πολίτες θα μπορούν να λάβουν την αγωγή δωρεάν, ενώ άλλοι θα την πληρώνουν είτε από την τσέπη τους, είτε με μικρή συμμετοχή.

«Πρόκειται για αυτονόητα πράγματα κοινής λογικής και είναι ντροπή για την πολιτεία που δεν το είχε κάνει μέχρι τώρα», ανέφερε ο υπουργός.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή» είπε ότι υπάρχουν δύο τρόποι λήψης της προφυλακτικής αγωγής.

Η πρώτη αφορά την καθημερινή λήψη ενός χαπιού, ενώ η δεύτερη την λήψη προν την σεξουαλική επαφή. Σε αυτή το άτομο λαμβάνει δύο χάπια από 2 έως 24 ώρες πριν την σεξουαλική επαφή και εν συνεχεία Παρόλο που ο πρώτος τρόπος λήψης έχει μελετηθεί περισσότερο και οι δύο δείχνουν να είναι αποτελεσματικοί στην πρόληψη της μετάδοσης του ιό HIV.

Παράλληλα, όσοι εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να πάρουν τα φάρμακα, θα περνούν από αξιολόγηση από ειδικούς γιατρούς.
 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Ελλάδα / Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Σχετικά με τις απολαβές των 120.000 ευρώ ετησίως τονίζουν ότι οι «καθαρές απολαβές μας, φορολογούνται και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ενώ καταβάλλονται από τους χρήστες του εναερίου χώρου και μάλιστα το 90% προέρχεται από ξένες αεροπορικές εταιρείες»
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα / Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα μέχρι και το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά - Στις υπόλοπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά
LIFO NEWSROOM