Πέτσας για lockdown: Δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί

Πέτσας για lockdown: Δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί Facebook Twitter
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/ EUROKINISSI
0

«Είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε άνοιγμα όπως πολλοί το είχαν φανταστεί», ξεκαθάρισε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, έκανε λόγο για «καμπανάκια» μετά τις εικόνες συνωστισμού σε Harrods και Γαλλία, ενώ για το τι ακριβώς θα γίνει σε λιανεμπόριο, εκκλησίες και κομμωτήρια, παρέπεμψε σε ανακοινώσεις την Παρασκευή.

«Είναι πολύ υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο, δεν πέφτουν ακόμα τα κρούσματα, δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ με τον βαθμό που θα θέλαμε, οι επιστήμονες είναι πολύ επιφυλακτικοί για οποιοδήποτε περαιτέρω άνοιγμα», τόνισε ο κ. Πέτσας. «Είναι βέβαιο ότι δεν θα πάμε σε τέτοιο άνοιγμα που να φέρει στην Ελλάδα εικόνες όπως αυτές στο Harrods», είπε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναφερόμενος στην περίπτωση λειτουργίας του λιανεμπορίου, ο κ. Πέτσας είπε ότι θα υπάρξει και ελαστικοποίηση του βραδινού ωραρίου για τις μετακινήσεις. Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει αυτοσυγκράτηση στην αποστολή των SMS για τις μετακινήσεις, κάνοντας λόγο για κρίσιμες εβδομάδες.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τρίτο κύμα»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι τα φετινά Χριστούγεννα κάθε οικογένεια θα τα περάσει με άλλη μία που θα επιλέξει. «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τρίτο κύμα, καλύτερο το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Να δείξουμε όλοι αυτοσυγκράτηση, να προσέξουμε τις επαφές μας. Με την οικογένειά μας, με τον στενό κύκλο μας να μείνουμε σπίτι για να περιορίσουμε τη τη διασπορά.»

Εξήγησε ότι αρκετές εβδομάδες μείναμε σε καθεστώς lockdown και ότι θα παραμείνουμε έως τις 7 Ιανουαρίου στις βασικές μας δραστηριότητες. «Είναι αχτίδα αισιοδοξίας το εμβόλιο, ας φροντίσουμε αυτό να γίνει χωρίς προβλήματα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ