Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι, στη Λέσβο, με συγκρούσεις ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομικές δυνάμεις.

 

Από τα ξημερώματα η κατάσταση είναι εκρηκτική, τόσο στη Λέσβο όσο και στη Χίο, όπου έφτασαν συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τα μηχανήματα προκειμένου να ξεκινήσουν τα έργα για τις κλειστές δομές μεταναστών και προσφύγων. Οι κάτοικοι αντιδρούν, με συνέπεια να εκδηλωθούν βίαια επεισόδια.

 

Νέα επεισόδια στη Λέσβο -Επίθεση από τα ΜΑΤ καταγγέλλει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSi

 

Νωρίς το μεσημέρι, ξέσπασε σύγκρουση ανάμεσα σε κατοίκους και αστυνομικούς, στο Διαβολόρεμα, τη δεύτερη είσοδο του δρόμου που οδηγεί στην έκταση Καβακλή, την οποία έχει επιτάξει η κυβέρνηση για την κατασκευή του κλειστού κέντρου στη Λέσβο.

 

Νέα επεισόδια στη Λέσβο -Επίθεση από τα ΜΑΤ καταγγέλλει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSi

 

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Από τη χρήση χημικών ξέσπασαν μικρές πυρκαγιές σε δασική έκταση, οι οποίες αντιμετωπίσθηκαν άμεσα.

 

Νέα επεισόδια στη Λέσβο -Επίθεση από τα ΜΑΤ καταγγέλλει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSi

 

Παρών ήταν ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς ο οποίος κατήγγειλε «την απρόκλητη και βίας επίθεση των ΜΑΤ κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών που βάζει ευθέως θέμα Δημοκρατίας».

 

Νέα επεισόδια στη Λέσβο -Επίθεση από τα ΜΑΤ καταγγέλλει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
EUROKINISSi

 

Επίθεση από ΜΑΤ κατήγγειλε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

 

Στο μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης, κατήγγειλε ότι δέχθηκε επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ στη Χίο.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση κάνει λόγο για απρόκλητη επίθεση, ενώ ο βουλευτής κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά για το περιστατικό.

 

«Προπηλακίστηκε από άνδρες των ΜΑΤ επειδή ζήτησε εξηγήσεις για τον άδικο ξυλοδαρμό πολίτη ο οποίος είχε συλληφθεί και όντας τραυματισμένος αιμορραγούσε. Η αυταρχικότητα και η βαρβαρότητα που δέχονται αυτή τη στιγμή οι πολίτες του νησιού μας είναι πρωτοφανείς», ανέφερε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΚΙΝΑΛ: Ο Μητσοτάκης αντιγράφει αυταρχικές μεθόδους

 

Το ΚΙΝΑΛ, με ανακοίνωση, ανακοίνωση επιτίθεται τόσο στον Αλέξη Τσίπρα όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διαχείριση του προσφυγικού, μετά τα επεισόδια στη Χίο και τη Λέσβο. 

 

Χαρακτηρίζει «αγεωγράφητο» τον πρώην πρωθυπουργό και «ανιστόρητο» τον κ. Μητσοτάκη, για τον οποίο συμπληρώνει ότι «ως ζηλωτής της αθηναϊκής συμμαχίας αντιγράφει αυταρχικούς μεθόδους».

 

«Με τις πολιτικές του κυρίου Τσίπρα, το αν θα μπουν και πόσοι μετανάστες στα νησιά, δυστυχώς έχει επιτραπεί να το αποφασίζει η Τουρκία. Με την πολιτική του κυρίου Μητσοτάκη το αν θα παραμείνουν στα νησιά, δυστυχώς έχει αποφασιστεί ερήμην των νησιωτών», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ, ενώ για τα επεισόδια αναφέρει πως «Το ότι τα ΜΑΤ συγκρούονται με τους νησιώτες για να επιβάλλουν τη δήμευση περιουσιών Ελλήνων, είναι επιλογή μιας κυβέρνησης που αρχίζει να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο».

 

«Καλούμε την κυβέρνηση την ύστατη στιγμή να σταματήσει τις αυταρχικές της μεθοδεύσεις, να αρχίσει ένα έντιμο διάλογο με τους νησιώτες και να ρίξει όλες τις δυνάμεις της στην υγειονομική θωράκιση των νησιών», επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ, που καταδικάζει «τη βίαιη επιβολή αποφάσεων, θέσεων και απόψεων και τη χρήση απολυταρχικών πρακτικών που υιοθετεί η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη».

 

Κουτσούμπας: Τα ΜΑΤ λειτουργούν ως δυνάμεις κατοχής

 

Από την πλευρά του, ο γ.γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, αναφερόμενος στα ΜΑΤ, έκανε λόγο για «δυνάμεις καταστολής που λειτουργούν και συμπεριφέρονται ως δυνάμεις κατοχής» στη Λέσβο και τη Χίο.

 

«Η κυβέρνηση, αντί να στείλει πλοία στα νησιά του Αιγαίου για να απεγκλωβίσει τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, όπως δικαίως διεκδικούν οι νησιώτες μας, οργάνωσε την νυχτερινή απόβαση και την βάρβαρη εισβολή των ΜΑΤ, σε Λέσβο και Χίο, κατά των νησιωτών, που αγωνίζονται να μην γίνουν τα νησιά τους οι φυλακές της ΕΕ», δήλωσε ο κ. Κουτσούμπας.

 

«Από τις 2 τα ξημερώματα ο λαός της Λέσβου και της Χίου βρίσκονται αντιμέτωποι με την αγριότητα των ΜΑΤ. Από το λιμάνι έως τα χωριά, οι χιλιάδες κάτοικοι των νησιών που βγήκαν στους δρόμους δέχονται επιθέσεις με χημικά, με δακρυγόνα, με αύρες», συμπλήρωσε και ζήτησε να αποσυρθούν οι δυνάμεις καταστολής από τα νησιά και να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματα των νησιωτών.