Μία παρέα παιδιών παρασύρθηκε στα ανοικτά της περιοχής Πλάκας της Νάξου, το μεσημέρι της Δευτέρας. 

 

Οι ανήλικοι έπαιζαν με ένα φουσκωτό στρώμα στην θάλασσα όταν παρασύρθηκαν - πιθανότατα από ρεύματα - στα ανοικτά, όπως εξήγησε στο LiFO.gr εκπρόσωπος του γραφείου τύπου του υπ. Ναυτιλίας. Λουόμενοι που αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, ειδοποίησαν με τα κινητά τους τηλέφωνα την λιμενική αρχή της Νάξου που έστειλε αμέσως κλιμάκιο διάσωσης. 

 

Αν και το ΑΠΕ μετέδωσε νωρίτερα πως μόνο ένα κορίτσι είχε παρασυρθεί, το γραφείο τύπου διευκρινίζει πως η επιχείρηση αφορούσε σε πέντε παιδιά. 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Λιμενική Αρχή Νάξου ενημερώθηκε «για την ύπαρξη παρασυρόμενου φουσκωτού στρώματος θαλάσσης με επιβαίνοντες παιδιά» και άμεσα στην εν λόγω περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού και το ταχύπλοο σκάφος ''ΚΥΜΑ'' που ανήκει σε ιδιώτη ενώ από ξηράς συνέδραμε την επιχείρηση και περιπολικό όχημα του λιμενικού. 

 

Ο κυβερνήτης του ταχύπλοου εντόπισε το στρώμα, στο οποίο την στιγμή της διάσωσης επέβαινε μόνο ένα κορίτσι από την παρέα των παιδιών. Στελέχη του λιμενικού εντόπισαν στην παραλία τα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά, όπου είχαν καταφέρει να επιστρέψουν. 

 

Και τα πέντε παιδιά ήταν καλά στην υγεία τους και δεν χρειάστηκαν ιατρική βοήθεια.