Μητροπολίτης Κυθήρων: «Τα εμβόλια γίνονται με το προϊόν των εκτρώσεων - Μην υπολογίζετε την γνώμη του Πάπα»

Μητροπολίτης Κυθήρων: «Τα εμβόλια γίνονται με το προϊόν των εκτρώσεων - Μην υπολογίζετε την γνώμη του Πάπα» Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του Μητροπολίτη Κυθήρων Σεραφείμ σχετικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Ο Μητροπολίτης Σεραφείμ είχε υποτιμήσει και τα μέτρα κατά του κορωνοϊού στο πρόσφατο παρελθόν, διαμηνύοντας προ ημερών πως οι ναοί θα λειτουργήσουν χωρίς όρια στους πιστούς και «ας έρθουν να μας πιάσουν». 

Τώρα, ο μητροπολίτης επανήλθε με ένα κήρυγμα κατά των εμβολίων: «Μια είδηση από την γειτονική Ιταλία από ορθοδόξους χριστιανούς που επικοινωνούν μαζί μου οι άνθρωποι αυτοί με πολλή αγάπη, είπαν το εξής οι άνθρωποι αυτοί με ανησυχία μεγάλη ότι τα νέα εμβόλια τα οποία κυκλοφορούν από σήμερα και άρχισε από τους άρχοντες η χρήση, αυτά γίνονται και παρασκευάζονται με το προϊόν των εκτρώσεων. Είναι πολύ φοβερό αυτό αδελφοί μου, έχουν ανησυχήσει οι χριστιανοί της δύσεως οι Παπικοί και απευθύνθηκαν εις τον αρχηγό τους τον Πάπα και εκείνος βέβαια τους καθησύχασε και τους λέει: "Έτσι είναι αλλά κατ' οικονομίαν θα το δεχτούμε για την υγεία των ανθρώπων". Αυτό όμως είναι μεγάλος λάθος και βεβαίως εκείνος βρίσκεται εκτός της μιας αγίας καθολικής και αποστολικής εκκλησίας και δεν μπορούμε να υπολογίσουμε την γνώμη του, αλλά εμείς οι ορθόδοξοι δεν μπορούμε να δεχθούμε κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τον Εσπερινό της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Χώρας Κυθήρων, η οποία έρχεται να προστεθεί στις δηλώσεις πως μέσα μέσα στις γιορτές «θα λειτουργήσουμε τους ναούς, ας έρθουν να μας πιάσουν, το είπαμε αυτό. Δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε το ποίμνιό μας, δεν μπορούμε να πούμε «θα έρθουν κάποιοι και κάποιοι θα μείνουν έξω».

 

 

Βατικανό: «Ηθικά αποδεκτά» τα εμβόλια κατά της Covid-19

Πρόσφατα το Βατικανό προέτρεψε τους Καθολικούς να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, εξηγώντας ότι όλα τα εμβόλια που αναπτύχθηκαν είναι «ηθικά αποδεκτά».

Βλαστοκύτταρα από αποβλημένα έμβρυα από τις δεκαετίες 1960, 1970 και 1980 – που αναπαράγονται στο εργαστήριο για δεκαετίες ως «κυτταρικές σειρές» – έχουν χρησιμοποιηθεί από πολλούς ερευνητές για το σχεδιασμό εμβολίων κατά της Covid-19, για παράδειγμα εντός των ομάδων των Astra Zeneca, Moderna και Pfizer, τονίζει το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Βιοηθικής.

Το Βατικανό δήλωσε επίσης ότι «η χρήση αυτών των εμβολίων δεν συνεπάγεται ηθική έγκριση της άμβλωσης» και καλεί τις φαρμακευτικές εταιρείες και τις κυβερνητικές υπηρεσίες υγείας να «παράγουν, να εγκρίνουν, να διανέμουν και να προσφέρουν ηθικά αποδεκτά εμβόλια που δεν δημιουργούν προβλήματα συνείδησης».

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ