Λέσβος: Η ανάγκη αποσυμφόρησης του νησιού τονίστηκε σε σύσκεψη για το προσφυγικό

Λέσβος: Η ανάγκη αποσυμφόρησης του νησιού τονίστηκε σε σύσκεψη για το προσφυγικό Facebook Twitter
0

Η ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης της Λέσβου, με τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης σχετικά με το προσφυγικό και το μεταναστευτικό πρόβλημα, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Παλαιό Δημαρχείο Μυτιλήνης, με πρωτοβουλία του δημάρχου Λέσβου, Σπύρου Γαληνού, παρουσία και του γενικού γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Γιαννέλλη.

Επίσης αναφέρθηκε ότι η Λέσβος δεν μπορεί να σηκώσει περισσότερο βάρος στο μεταναστευτικό και ότι η μη λήψη άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων, απειλεί την κοινωνική συνοχή. Ακόμη, επισημάνθηκε ότι βιώσιμη λύση στην προσφυγική κρίση μπορεί να υπάρξει, με την ανάληψη πρωτοβουλιών σε πολιτικό επίπεδο και συγκεκριμένα από την ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μιλώντας στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο κ. Γαληνός επεσήμανε, ότι «είναι πολύ σημαντικό να διαφυλάξουμε την εικόνα της Λέσβου, ιδιαίτερα τώρα που η τοπική κοινωνία παλεύει να σταθεί στα πόδια της».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Καταδίκη 7 ατόμων για υπερκοστολογήσεις σε κατασκευή στην Εγνατία Οδό

Μετά από πολύμηνη δίκη, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης έκρινε ενόχους - χωρίς να τους αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό - συνολικά 7 από τους 15 κατηγορούμενους
LIFO NEWSROOM
Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Ελλάδα / Ειρήνη Μουρτζούκου: Για «αδίστακτη δράση» μιλά το κατηγορητήριο - Τι αναφέρει για τους θανάτους των βρεφών 

Αποπειράθηκε τέσσερις φορές να αφαιρέσει τη ζωή ενός από τα δύο παιδιά της, αναφέρει μεταξύ άλλων το κατηγορητήριο - Η Ειρήνη Μουρτζούκου επέστρεψε στη ΓΑΔΑ, όπου κρατείται μέχρι την απολογία της
LIFO NEWSROOM