Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές λήγει η προθεσμία - Δεν θα δοθεί παράταση

Κτηματολόγιο: Σε ποιες περιοχές λήγει η προθεσμία - Δεν θα δοθεί παράταση Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Δεν θα δοθεί παράταση στις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων σύμφωνα με το Κτηματολόγιο, το οποίο καλεί του πολίτες να ανταποκριθούν άμεσα.

Όπως διευκρινίζει η σχετική υπηρεσία, καθυστέρηση των πολιτών στις δηλώσεις δεν σημαίνει αυτόματη απώλεια της περιουσίας τους. Συνεπάγεται ωστόσο αδυναμία αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας, αδυναμία μεταβίβασης ακινήτων και αλλαγής του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, ενδεχομένως δικαστικές περιπέτειες, καθώς και αυξημένο κόστος λόγω της μελλοντικής ενεργοποίησης των προστίμων.

 Για την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής, στην οποία η προθεσμία υποβολής δηλώσεων έληξε στις 14 Οκτωβρίου 2019, το συνολικό ποσοστό δηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων «εμπρόθεσμης προσέλευσης», ξεπέρασε το 68%. Αναφορικά με τις δηλώσεις στις περιφερειακές ενότητες που η προθεσμία έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου 2019, τα ποσοστά συλλογής συνεχώς βελτιώνονται. Ήδη το συνολικό ποσοστό συλλογής δηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων «εμπρόθεσμης προσέλευσης» φτάνει στο 68% με ενδείξεις για περαιτέρω αύξηση τις επόμενες ημέρες. Μάλιστα, στα νησιά Κάλυμνος, Κάρπαθος, Κως και Ρόδος το συνολικό ποσοστό δηλώσεων αγγίζει το 97% ενώ στη Λάρισα ξεπέρασε το 78%. Τον Σεπτέμβριο επίσης σημειώθηκε η δεύτερη μεγαλύτερη συλλογή δικαιωμάτων για το 2019, ξεπερνώντας τις 700.000.

Στις περιφερειακές ενότητες στις οποίες λήγει η προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων στις 31 Οκτωβρίου 2019, η πορεία των δηλώσεων κρίνεται ικανοποιητική και αντίστοιχη του προηγούμενου μήνα καθώς, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία και τις προβλέψεις, αναμένεται να ξεπεράσει τον συμβατικό στόχο του 55% μέχρι το τέλος του μήνα, που είναι και προϋπόθεση για την ασφαλή μετάβαση στα επόμενα στάδια της κτηματογράφησης.

Η διαδικασία κτηματογράφησης συνεχίζεται για όσους πολίτες δεν έχουν προσέλθει να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης, χωρίς την ενεργοποίηση, μέχρι σήμερα, των προβλεπόμενων προστίμων για όσους προσέλθουν εγκαίρως.

Οι περιφερειακές ενότητες στις οποίες λήγει η διορία εμπρόθεσμων δηλώσεων έως τις 31 Οκτωβρίου 2019 είναι:

Δράμας, Ξάνθης, Θάσου/Ροδόπης, Γρεβενών, Ιωαννίνων, Βοιωτίας/Φωκίδας, Ευρυτανίας/Φθιώτιδας, Αιτωλοακαρνανίας, Ηλείας, Αρκαδίας, Λασιθίου, Ηρακλείου, Δυτικής Αττικής, Μαγνησίας.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Ελλάδα / Ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας προς Δήμα: «Εντελώς αποπροσανατολιστική η αναφορά στον μισθό μας»

Σχετικά με τις απολαβές των 120.000 ευρώ ετησίως τονίζουν ότι οι «καθαρές απολαβές μας, φορολογούνται και δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, ενώ καταβάλλονται από τους χρήστες του εναερίου χώρου και μάλιστα το 90% προέρχεται από ξένες αεροπορικές εταιρείες»
LIFO NEWSROOM
Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Ελλάδα / Καιρός: Σε εξέλιξη τα φαινόμενα στη Δυτική Ελλάδα - Πού αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Τα φαινόμενα μέχρι και το βράδυ θα είναι κατά τόπους ισχυρά - Στις υπόλοπες περιοχές νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά
LIFO NEWSROOM
Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ελλάδα / Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος έλαβε εξιτήριο από το «Λαϊκό» - Σταματά την απεργία πείνας

Ο Δημήτρης Οικονομόπουλος συμμετείχε στην κινητοποίηση χωρίς να έχει συγγενική σχέση με τα θύματα, θέλοντας, όπως είχε δηλώσει, να στηρίξει το αίτημα του Πάνου Ρούτσι για εκταφή της σορού του γιου του
LIFO NEWSROOM
Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Ελλάδα / Αυλώνας: Συνελήφθησαν οι ιδιοκτήτες βρεφονηπιακού σταθμού μετά από καταγγελίες ότι έλειπε τούφα από τα μαλλιά παιδιού

Η μητέρα κατήγγειλε ότι, παραλαμβάνοντας το παιδί της το μεσημέρι της Πέμπτης 25 Σεπτεμβρίου, διαπίστωσε τραυματισμούς στο κεφάλι και στο χείλος του
LIFO NEWSROOM