ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Κάτοικοι από Ν. Φιλοθέη και τα Τουρκοβούνια προσέφυγαν στο ΣτΕ για να μην πάνε μετανάστες στο Αττικό Άλσος

Κάτοικοι από Ν. Φιλοθέη και τα Τουρκοβούνια προσέφυγαν στο ΣτΕ για να μην πάνε μετανάστες στο Αττικό Άλσος Facebook Twitter
0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 47 κάτοικοι της Νέας Φιλοθέης και των Τουρκοβουνίων και ζητούν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις για την εγκατάσταση μεταναστών στην περιοχή του Αττικού 'Αλσους.


Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι σε τριώροφο ιδιωτικό κτίριο στην συμβολή των οδών Γεωργίου Μπάκου και Αθανασίου Καρπενησιώτη, μισθώθηκε από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (γραφείο Ελλάδος) για να φιλοξενήσει μετανάστες.


Στην προσφυγή τους αναφέρουν ότι είναι αντισυνταγματικές και παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις που προβλέπουν τη σύσταση δομής φιλοξενίας αιτούντων εθελούσια επιστροφή στην περιοχή του Αττικού 'Αλσους του Δήμου Αθηναίων, όπως και τις αποφάσεις για τον κανονισμό λειτουργίας του hot spot, κ.λπ.


Ακόμη, οι κάτοικοι αναφέρουν ότι οι υπουργικές αποφάσεις προσκρούουν στο άρθρο 24 του Συντάγματος για την προστασία του χωροταξικού και πολεοδομικού σχεδιασμού, καθώς αλλάζει η χρήση του επίμαχου κτιρίου και μετατρέπεται από χρήση γενικής κατοικίας και γραφείων σε δομές φιλοξενίας μεταναστών, με αποτέλεσμα να επέρχεται αλλαγή προς το δυσμενέστερο, κάτι που δεν είναι ανεκτό, τόσο από το Σύνταγμα όσο και από τη νομολογία του ΣτΕ.


Παράλληλα, αναφέρουν οι κάτοικοι υποβαθμίζονται οι όροι διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής του Αττικού 'Αλσους, ενώ δεν υπάρχει κανένας έλεγχος τεχνικής υπηρεσίας για την επίμαχη εγκατάσταση, καθώς φαίνεται να έχει αυθαίρετες κατασκευές και θα εκτελεστούν έργα μικρής κλίμακας επί του εν λόγω κτιρίου.


Επίσης, οι σχετικές υπουργικές αποφάσεις παραβιάζουν τις επιτρεπόμενες χρήσεις γης της περιοχής, καθώς επιτρέπει ξενώνες και ξενοδοχεία μέχρι 100, ενώ οι μετανάστες στο Αττικό 'Αλσος θα ξεπεράσουν τον αριθμό αυτό, ενώ μια από τις αποφάσεις που ζητούν να ακυρωθεί εκδόθηκε από την υπηρεσιακή κυβέρνηση της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου και για το λόγο αυτό είναι μη νόμιμη, καθώς η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα να εκδίδει αποφάσεις τέτοιου περιεχομένου.

0

ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ