Γιάφκα στο Κουκάκι: Βρέθηκε σε σκληρό δίσκο προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών

Γιάφκα στο Κουκάκι: Βρέθηκε σε σκληρό δίσκο προκήρυξη της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών Facebook Twitter
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
0

Επεξεργάσιμη μορφή της προκήρυξης – ανάληψης ευθύνης της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» για τη βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ στις 24 Νοεμβρίου 2015, εντοπίστηκε σε εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Ο εξωτερικός σκληρός δίσκος βρέθηκε και κατασχέθηκε στο πλαίσιο της σύλληψης ενός άνδρα 42 ετών, την περασμένη εβδομάδα, μετά από ευρεία επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής.

Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά η Ελληνική Αστυνομία, από την έως σήμερα εξέταση ψηφιακών πειστηρίων, τα οποία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη διενέργεια έρευνας στο σπίτι του 42χρονου, διαπιστώθηκε να υφίσταται αποθηκευμένο σε εξωτερικό σκληρό δίσκο έγγραφο σε μορφή PDF, το οποίο αποτελεί προκήρυξη – ανάληψης ευθύνης της «Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών», αναφορικά με τη βομβιστική επίθεση στον Σύνδεσμο Ελλήνων Βιομηχάνων. 

Από την εγκληματολογική ψηφιακή ανάλυση των μεταδεδομένων του εν λόγω αρχείου, διαπιστώθηκε σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ότι έχει δημιουργηθεί σε μορφή PDF στις 5 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 21:32. Η σχετική ανάρτηση της προκήρυξης σε γνωστό ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 00:46. Επιπλέον, το αναρτημένο αρχείο δεν φέρει μεταδεδομένα, ούτε είναι σε επεξεργάσιμη μορφή.

Όπως τονίζεται από την αστυνομία, από τα παραπάνω συνάγεται το συμπέρασμα ότι στο εν λόγω πειστήριο εντοπίστηκε επεξεργάσιμη μορφή της προαναφερόμενης προκήρυξης, πριν αυτή αναρτηθεί για πρώτη φορά. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, τρία άτομα συνελήφθησαν σε επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής. Μία από τις έρευνες πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη 10 τετραγωνικών μέτρων στο Κουκάκι που είχε μισθωθεί πέρσι τον Σεπτέμβριο έναν άνδρα 42 ετών ο οποίος προφυλακίστηκε τη Δευτέρα.

Στο εσωτερικό της αποθήκης βρέθηκαν δέκα κιλά ζελατοδυναμίτιδας, πυροκροτητές, σφαίρες από καλάσνικοφ καθώς και πρώτες ύλες για την κατασκευή εκρηκτικών.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ