Φωκίδα: Εσκαβαν τούνελ δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο – Δύο συλλήψεις

Φωκίδα: Εσκαβαν τούνελ δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο – Δύο συλλήψεις Facebook Twitter
0

Μία υπόθεση που θυμίζει κινηματογραφικό σενάριο αποκάλυψε η αστυνομία στη Φωκίδα, όπου δύο άνδρες συνελήφθησαν την ώρα που πραγματοποιούσαν εκσκαφές σε κρυφό υπόγειο τούνελ, βάθους περίπου 12 μέτρων, δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο.

Οι συλληφθέντες, Έλληνες 48 και 50 ετών, φέρονται να είχαν καταλάβει ξένο οικόπεδο και να προχωρούσαν σε παράνομες εργασίες με πλήρη οργάνωση: τούνελ ενισχυμένο με μεταλλικά υποστυλώματα, σύστημα εξαερισμού και άρδευσης για αποστράγγιση υδάτων, ηλεκτρικό αναβατόριο για την απομάκρυνση υλικών και φωτισμό σε όλο το βάθος της υπόγειας σήραγγας.

Φωκίδα: Εσκαβαν τούνελ δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο – Δύο συλλήψεις Facebook Twitter

Στον χώρο εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες σκαπτικά εργαλεία, ηλεκτρικά τρυπάνια, κομπρεσέρ, ανιχνευτές μετάλλων, καρότσια μεταφοράς, αλλά και το φορτηγό ενός εκ των συλληφθέντων που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά εργαλείων και αδρανών υλικών.

Έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων αποκάλυψαν ακόμη 18.380 ευρώ, 5.774 δολάρια ΗΠΑ, 6.500 ρουμανικά λέι, φορητές ηλεκτρονικές συσκευές και ανιχνευτές μετάλλων.

Φωκίδα: Εσκαβαν τούνελ δίπλα σε αρχαιολογικό χώρο – Δύο συλλήψεις Facebook Twitter

Η δικογραφία που σχηματίστηκε αφορά παραβίαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς. Οι δύο άνδρες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Άμφισσας και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν ενώπιον ανακριτή.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρότες: Παραμένουν για τρίτη εβδομάδα στα μπλόκα - Συνεχίζεται η ένταση για τα μέτρα στο πετρέλαιο

Ελλάδα / Αγρότες: Παραμένουν για τρίτη εβδομάδα στα μπλόκα - Συνεχίζεται η ένταση για τα μέτρα στο πετρέλαιο

Εν αναμονή της αυριανής πανελλαδικής σύσκεψης όπου θα συζητηθούν οι τελευταίες κυβερνητικές εξαγγελίες και θα ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων
THE LIFO TEAM