Ένας Έλληνας επιστήμονας στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού FameLab 2020

Ένας Έλληνας επιστήμονας στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού FameLab 2020 Facebook Twitter
0

O Τάσος Νικολόπουλος, φοιτητής του τμήματος Φυσικής στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων είναι ο νέος επιστήμονας που προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό μέσα από τις ελληνικές συμμετοχές και θα εκπροσωπήσει τη χώρα στον διαγωνισμό FameLab.

Ο διαγωνισμός FameLab διοργανώνεται από το British Council τα τελευταία 13 χρόνια στην Ελλάδα, προς αναζήτηση του νέου επιστήμονα που θα ξεχωρίσει για το ταλέντο του να επικοινωνεί την επιστήμη στο ευρύ κοινό, εκπροσωπώντας την χώρα στον μεγάλο διεθνή τελικό στη Βρετανία.

Δεκάδες νέοι από όλη την Ελλάδα, διαγωνίστηκαν και φέτος στους προκριματικούς που διοργάνωσε το British Council, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ιωάννινα, σε συνεργασία με το HUB Science και με την υποστήριξη του Athens Digital Lab του Δήμου Αθηναίων, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Ioannina Science Festival.

Δεκατρείς από αυτούς πέτυχαν τον στόχο τους και αφού είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ένα διήμερο διαδικτυακό masterclass από τον γνωστό παρουσιαστή επιστημονικών προγραμμάτων στη βρετανική τηλεόραση, Dallas Campbell, διαγωνίστηκαν στον ελληνικό τελικό που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και μεταδόθηκε ζωντανά μέσα από τη σελίδα του British Council στο Facebook.

Όπως και στους προκριματικούς οι συμμετέχοντες είχαν στη διάθεσή τους 3 λεπτά για να παρουσιάσουν ένα επιστημονικό θέμα της επιλογής τους με τρόπο διασκεδαστικό και κατανοητό στο ευρύ κοινό.

Τελικός νικητής της ελληνικής βραδιάς αναδείχθηκε ο Τάσος Νικολόπουλος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον μεγάλο παγκόσμιο τελικό FameLab International τον Οκτώβριο του 2020 στη Βρετανία. Στη δεύτερη και στη τρίτη θέση βρέθηκε η Δήμητρα Βάρσου και ο Γιώργος Μαμιδάκης αντίστοιχα. 

Τον τελικό παρουσίασε ο Ερμής Ζαχαρόπουλος, νικητής του περσινού FameLab 2019. Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν οι: Κώστας Καρπούζης, Διευθυντής Ερευνών/ΕΠΙΣΕΥ, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Λίλα Κουμάντου, Λέκτορας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Νικόλας Πρωτονοτάριος, Επιστημονικός Συνεργάτης, Ακαδημία Αθηνών.

Δείτε τον μεγάλο ελληνικό τελικό που ανέδειξε τον κ. Νικολόπουλο. 

H Ιστορία του FameLab


Το FameLab© είναι σήμα κατατεθέν του Cheltenham Festival, ενός από τους πιο γνωστούς πολιτιστικούς οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου που διοργανώνει τέσσερα από τα κορυφαία Φεστιβάλ της χώρας στους τομείς της Jazz, της Λογοτεχνίας, της Μουσικής και των Επιστημών.

Δημιουργήθηκε το 2005 από το Cheltenham Science Festival σε συνεργασία με τη NESTA με τη χορηγία και την υποστήριξη από τους Pfizer, Silicon 19, Channel 4 και The Daily Telegraph. Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσε στη Βρετανία ο διαγωνισμός, σε συνεργασία με το British Council άρχισε να ταξιδεύει ανά τον κόσμο πρώτα πιλοτικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και στη συνέχεια σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, την Ασία, την Ωκεανία, την Αφρική και την Αμερική. Πλέον ο διαγωνισμός πραγματοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες.

Ένας Έλληνας επιστήμονας στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού FameLab 2020 Facebook Twitter

Το British Council λειτουργεί στην Ελλάδα από το 1939, παρέχοντας ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, και τα γραφεία του βρίσκονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Συνεργάζεται με πολλούς οργανισμούς της Ελλάδας – Υπουργεία, πανεπιστήμια, ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σχολεία, μη κυβερνητικούς και πολιτισμικούς οργανισμούς τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ