Γεωργιάδης: Υπό συζήτηση να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού- Εξετάζεται άνοιγμα των χιονοδρομικών

Γεωργιάδης: Υπό συζήτηση να επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού- Εξετάζεται άνοιγμα των χιονοδρομικών Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Το θέμα της λειτουργίας των χιονοδρομικών κέντρων θα τεθεί στη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών την Παρασκευή, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, δήλωσε πως έχει συζητηθεί η άρση της απαγόρευσης για τις μετακινήσεις από νομό σε νομό.

«Έχει συζητηθεί στην επιτροπή η μετακίνηση από νομό σε νομό. Ένα από τα πλάνα που έχουμε, αν το επιτρέψει και η επιδημία, είναι να ανοίξουν τα χιονοδρομικά κέντρα, γιατί είναι μια εποχική δραστηριότητα και δεν μπορούν να υπάρξουν χωρίς μετακίνηση», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ.

Αντίθετα, το άνοιγμα της εστίασης είναι ακόμη μακριά, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός. «Όταν θα ανοίξουμε την εστίαση θα ανοίξουμε από τους εξωτερικούς χώρους. Υπάρχει επιδότηση για θερμαντικά σώματα. Απέχουμε ακόμα από το άνοιγμα της εστίασης, δεν είμαστε κοντά», ανέφερε για το θέμα.

Σε ό,τι αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Γεωργιάδης το χαρακτήρισε ένα τεστ «για το αν μπορούμε να συνεννοηθούμε καλόπιστα και πολιτισμένα» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «στους τζίρους θα πάμε καλά, οι εκπτώσεις θα έχουν πολύ μεγάλη επιτυχία». «Αγωνία μου είναι πώς θα πάμε επιδημιολογικά», συμπλήρωσε ο υπουργός Ανάπτυξης.

«Δεν μπορώ εγώ κι ο Χαρδαλιάς να είμαστε δίπλα σε κάθε καταναλωτή. Δεν επιβάλαμε κάτι στους γιατρούς, κάναμε συνολική παρουσίαση πολύ εμπεριστατωμένη, και της πορείας της οικονομίας και των μέτρων που είχαμε σκεφθεί σε συνδυασμό με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Αν τα μέτρα τηρηθούν, όλα θα πάνε καλά» πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ότι υπάρχει σχέδιο επιτήρησης της ΕΛΑΣ για τους κεντρικούς δρόμους, ώστε να γίνονται συστάσεις στους πολίτες. «Είναι αδύνατο να ανοίγεις την οικονομία χωρίς να έχει κάποια αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου», πρόσθεσε και συμπλήρωσε ότι θα είναι «λελογισμένη αν τηρήσουμε τα μέτρα».

«Αυτή τη στιγμή είμαστε στις μισές κατειλημμένες ΜΕΘ από ό,τι ήμασταν στο ανώτερο σημείο της πανδημίας περί τα τέλη Νοεμβρίου. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε ξαφνική άνοδο της πανδημίας, έχουμε περιθώριο ασφαλείας για να μπορούμε να προλάβουμε ξανά αυστηρότερα μέτρα χωρίς να φτάσουμε στο ανώτατο σημείο αντοχής του ΕΣΥ», δήλωσε ακόμη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

 

 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ