Το Οικονομικό Επιμελητήριο προσφεύγει κατά της τροπολογίας του υπ. Παιδείας για τους απόφοιτους κολεγίων

Το Οικονομικό Επιμελητήριο προσφεύγει κατά της τροπολογίας του υπ. Παιδείας για τους απόφοιτους κολεγίων Facebook Twitter
Pixabay
0

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει το Οικονομικό Επιμελητήριο, κατά της τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας που δίνει το δικαίωμα εγγραφής αποφοίτων κολεγίων στο ΤΕΕ και το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Η κεντρική διοίκηση και η συνέλευση των αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, αντιδρούν στην απόφαση της κυβέρνησης και της υπουργού Παιδείας, Νίκης Κεραμέως, κάνοντας λόγο για «εκπρόθεσμη τροπολογία» που νομοθετεί την εγγραφή των αποφοίτων κολεγίων, εντός τριάντα ημερών, στους επιστημονικούς φορείς.

Με τροπολογία που ψηφίστηκε, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων, προκειμένου να ασκούν το επάγγελμα του Αρχιτέκτονα Μηχανικού, και το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος θα εγγράφει αποφοίτους Κολλεγίων για να ασκούν το επάγγελμα του Οικονομολόγου και του Λογιστή Φοροτεχνικού.

Τα δικαιώματα άσκησης αυτών επαγγελμάτων θα είναι τα ίδια με αυτά των πτυχιούχων των δημοσίων ελληνικών Πανεπιστημίων.

Τα μέλη της συνέλευσης αποφάσισαν :

1.Να προσφύγουν νομικά ενώπιον κάθε δικαστικής αρχής ώστε να ακυρωθεί εν τοις πράγμασι η νομοθετική ρύθμιση και να μην προχωρήσει η εγγραφή αποφοίτων με τη συγκεκριμένη διάτρητη διαδικασία.
2.Να πορευθούν σε κοινή δράση με τους άλλους επιστημονικούς φορείς για την ανατροπή της ρύθμισης και την κατάθεση κοινής πρότασης για μια νέα ποιοτική και αδιάβλητη διαδικασία αναγνώρισης επαγγελματικών προσόντων.
3.Να συντονίσουν τη δράση του φορέα με τα οικονομικά πανεπιστήμια και πανεπιστημιακά τμήματα της χώρας.
4.Να ενημερώσουν με επάρκεια και ακρίβεια την κοινή γνώμη και τους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου για τους ψευδείς ισχυρισμούς της υπουργού ότι πρόκειται για οδηγία της ΕΕ.


Το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος «ζητά την άμεση κατάργηση από την κυβέρνηση της επίμαχης νομοθετικής ρύθμισης, η οποία κατατέθηκε από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, «εν κρυπτώ χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος με τους επιστημονικούς φορείς και την ακαδημαϊκή κοινότητα».

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ