Μαγιορκίνης: Ανησυχητική η αύξηση των διαγνώσεων στους 65 και άνω - Τι έφερε «έκρηξη κρουσμάτων»

Μαγιορκίνης: Ανησυχητική η αύξηση των διαγνώσεων στους 65 και άνω - Τι έφερε «έκρηξη κρουσμάτων» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Στα 2.166 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, o οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την εκθετική αύξηση της πανδημίας στη χώρα μας αναφερόμενος σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η αύξηση των διαγνώσεων σε ασθενείς άνω των 65 ετών, ενώ μεγάλη αύξηση καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 40-65 ετών, σημείωσε ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, προσθέτοντας ότι αποτελούν τον πυρήνα των ομάδων που επιβαρύνει το σύστημα υγείας». «Η εκθετική αύξηση των διαγνώσεων στην Ελλάδα και η έξαρση που καταγράφεται τις δύο τελευταίες εβδομάδες δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η χαλάρωση, τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

«Στην Ελλάδα η επιδημία έδειξε επιθετική αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα» είπε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως στην Αττική η αύξηση είναι στο 30%.

Μάλιστα, όπως εξήγησε: «Η πιθανότητα μετάδοσης από ένα φορέα που δεν φοράει μάσκα σε κλειστό χώρο είναι δέκα φορές περισσότερη από ό,τι σε ανοιχτούς χώρους». Σχετικά με την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι στη συμπρωτεύουσα οι διαγνώσεις είναι 4 φορές περισσότερες από ό, τι στην Αττική. Η μετάβαση σε εσωτερικούς χώρους συμπίπτει με δραστηριότητες όπου δεν χρησιμοποιείται η μάσκα, επεσήμανε.

H μετάβαση της διασκέδασης στους εσωτερικούς χώρους εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας φαίνεται πως έφερε την «έκρηξη» των κρουσμάτων, είπε.

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM