Στα 2.166 ανέρχονται τα νέα κρούσματα του ιού στη χώρα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης κατά την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, o οποίος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την εκθετική αύξηση της πανδημίας στη χώρα μας αναφερόμενος σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες.

 

Ιδιαίτερη σημασία έχει η αύξηση των διαγνώσεων σε ασθενείς άνω των 65 ετών, ενώ μεγάλη αύξηση καταγράφεται στην ηλικιακή ομάδα 40-65 ετών, σημείωσε ο καθηγητής Ιατρικής του ΕΚΠΑ, προσθέτοντας ότι αποτελούν τον πυρήνα των ομάδων που επιβαρύνει το σύστημα υγείας». «Η εκθετική αύξηση των διαγνώσεων στην Ελλάδα και η έξαρση που καταγράφεται τις δύο τελευταίες εβδομάδες δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η χαλάρωση, τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης.

 

«Στην Ελλάδα η επιδημία έδειξε επιθετική αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα» είπε ο κ. Μαγιορκίνης και τόνισε πως στην Αττική η αύξηση είναι στο 30%.

 

Μάλιστα, όπως εξήγησε: «Η πιθανότητα μετάδοσης από ένα φορέα που δεν φοράει μάσκα σε κλειστό χώρο είναι δέκα φορές περισσότερη από ό,τι σε ανοιχτούς χώρους». Σχετικά με την κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μαγιορκίνης υπογράμμισε ότι στη συμπρωτεύουσα οι διαγνώσεις είναι 4 φορές περισσότερες από ό, τι στην Αττική. Η μετάβαση σε εσωτερικούς χώρους συμπίπτει με δραστηριότητες όπου δεν χρησιμοποιείται η μάσκα, επεσήμανε.

 

H μετάβαση της διασκέδασης στους εσωτερικούς χώρους εξαιτίας της πτώσης της θερμοκρασίας φαίνεται πως έφερε την «έκρηξη» των κρουσμάτων, είπε.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr