Ξεκινούν αύριο, Δευτέρα οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις που θα διαρκέσουν έως και 14 Νοεμβρίου, ενώ σε λίγες ημέρες έρχεται και η Black Friday.

 

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν σήμερα Κυριακή 1η Νοεμβρίου, αλλά λόγω της αύξησης στα κρούσματα από την πανδημία του κορωνοϊού η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή ανακοίνωσε ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν θα ανοίξουν ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, με ανακοίνωσή του, καλεί τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων, καθησυχάζοντας ταυτόχρονα πως «όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, επειδή οι επιχειρηματίες με πραγματικό αίσθημα ευθύνης τηρούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας προς όφελος των ιδίων, των εργαζομένων και των καταναλωτών».

 

Ωστόσο κάνει λόγο για «παρωχημένο θεσμό ο οποίος παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων δεν έχουν ακόμα καταργηθεί», σημειώνοντας πως είχε υποβληθεί αίτημα για κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

 

Black Friday στις 27 Νοεμβρίου

 

Αρκετά καταστήματα έχουν ξεκινήσει ήδη διαφημιστικές καμπάνιες και μπαίνουν σε κλίμα Black Friday, ενώ η μεγάλη ημέρα των εκπτώσεων αφορά κατά βάση τις online παραγγελίες, καθώς την Black Friday, οι εκπτώσεις στο διαδίκτυο είναι αυτές που κερδίζουν τους καταναλωτές, μιας και μπορούν να κάνουν αγορές από το εξωτερικό σε τιμές κάτω του κόστους.

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr