Στα λευκά όλη η Ελλάδα: Χιόνια και στην Αττική - Μέχρι τους -14 έφτασε η θερμοκρασία

Στα λευκά όλη η Ελλάδα: Χιόνια και στην Αττική - Μέχρι τους -14 έφτασε η θερμοκρασία Facebook Twitter
0

Πυκνό χιόνι καλύπτει τις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ενώ στα λευκά έχει ντυθεί και μεγάλο μέρος της Αττικής.

Χιόνια έπεσαν και στα βόρεια προάστια της Αθήνας, όπως Άγιος Στέφανος, Νέα Κηφισιά, Βριλήσσια, όπου μπορεί να μην έχουν προκληθεί σοβαρά προβλήματα, το κρύο όμως είναι έντονο και για τον λόγο αυτό στην Ιπποκράτειο Πολιτεία αποφασίστηκε τα σχολεία να ξεκινήσουν στις 10:00.

Πυκνό χιόνι έπεσε επίσης στο ύψος της Πορταριάς Πηλίου, ενώ στα Χάνια το χιόνι έφθανε τα 30 εκατοστά και τα θερμόμετρα έδειχναν -7 βαθμούς. Άφθονο είναι επίσης το χιόνι στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου στις Αγριόλευκες, το οποίο όμως ήταν κλειστό λόγω των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή όλα τα σχολεία του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, λόγω έντονης χιονόπτωσης. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης, λόγω του χιονιού δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση των μαθητών στα σχολεία, «όποτε η λήψη της απόφασης για κλείσιμο υπήρξε επιβεβλημένη»

Στη Σύρο η κακοκαιρία χτύπησε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, έχοντας ως κύρια χαρακτηριστικά το τσουχτερό κρύο, τις καταιγίδες και το χαλάζι με αποτέλεσμα να προκληθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ενώ ανάλογο ήταν το σκηνικό και στην Σκόπελο.

Το πρωί της Παρασκευής σημειώθηκε παγετός στα ορεινά και ημιορεινά αλλά και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της κεντρικής και βόρεια ηπειρωτικής χώρας, ενώ ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν στη Δυτική Μακεδονία.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στο Νέο Καύκασο Φλώρινας η ελάχιστη θερμοκρασία ήταν ίση με -13.7 ενώ στη Φλώρινα έφτασε τους -11.3 βαθμούς Κελσίου.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr όπου καταγράφηκαν οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες.

Στα λευκά όλη η Ελλάδα: Χιόνια και στην Αττική - Μέχρι τους -14 έφτασε η θερμοκρασία Facebook Twitter
Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM