Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο - Έρχονται 40άρια

Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο - Έρχονται 40άρια Facebook Twitter
Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ
0

Μίνι καύσωνα προβλέπουν οι μετεωρολόγοι το σαββατοκύριακο, κυρίως για την Κυριακή, που η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε συγκεκριμένες περιοχές, ανάμεσά τους και η Αττική, μέχρι και τους 40 βαθμούς.

Οι συνθήκες καύσωνα θα αρχίσουν να γίνονται αισθητές από αύριο, Σάββατο, με τη θερμοκρασία να φτάνει τους 37 βαθμούς Κελσίου στην Αττική, και σε άλλα πεδινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, ενώ την Κυριακή το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών προβλέπει 40 βαθμούς για τη Θεσσαλία και τη Λάρισα και 38 βαθμούς Κελσίου για την Αθήνα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, μετά τις συνθήκες καύσωνα της Κυριακής, η θερμοκρασία θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά επίπεδα και τη Δευτέρα, οπότε προβλέπονται όμως τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία.


Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος προειδοποίησε για έντονη ζέστη το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα, την οποία χαρακτήρισε «υπόλειμμα του καύσωνα» που πλήττει τις τελευταίες ημέρες την Ευρώπη. «Από αύριο Σάββατο έρχεται πολύ ζέστη. Δεν θα μιλήσω για καύσωνα αλλά για μια έντονη θερμή εισβολή», ανέφερε στο Πρώτο Θέμα, επισημαίνοντας επίσης πως «θα είναι πιο έντονη η ζέστη γιατί θα ανέβει και η υγρασία». «Από Τρίτη πέφτει ελαφρώς η θερμοκρασία αλλά η ζέστη θα παραμείνει» συμπλήρωσε και διευκρίνισε ότι «μπαίνουμε σε μια περίοδο παρατεταμένου φυσιολογικού καλοκαιριού».

O χάρτης ελάχιστων και μέγιστων θερμοκρασιών της ΕΜΥ για το Σάββατο και Κυριακή:

Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο - Έρχονται 40άρια Facebook Twitter
Μίνι καύσωνας το Σαββατοκύριακο - Έρχονται 40άρια Facebook Twitter

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού για Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα:

 

Σάββατο 27 Ιουλίου

 

Γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικούς όμβρους στα ορεινά και πιθανώς στα βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο δυτικοί με την ίδια ένταση. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο ανατολικό Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στα ηπειρωτικά.

Κυριακή 28 Ιουλίου


Γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν σποραδικοί όμβροι στα βόρεια και στη Μακεδονία, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι στα δυτικά θα στραφούν σε νότιους νοτιοδυτικούς 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα και θα φτάσει κατά τόπους στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 39 και πιθανώς τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Δευτέρα 29 Ιουλίου

Στα δυτικά και τα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία και πιθανώς στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και πιθανώς όμβρους στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 και από το απόγευμα στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά επίπεδα.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ