Φοιτητικές Εκλογές: Τα πρώτα αποτελέσματα

Φοιτητικές Εκλογές: Τα πρώτα αποτελέσματα Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ
0

Πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από τις καταμετρήσεις των ψήφων στις φετινές φοιτητικές εκλογές. 

Για άλλη μία χρονιά, ξεχωριστά αποτελέσματα δίνουν οι φοιτητικές παρατάξεις.

Η μεν Πανσπουδαστική, ανακοινώνει τα αποτελέσματα από την ιστοσελίδα της, ενώ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ανακοινώνει κάθε τμήμα ξεχωριστά από τους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σύμφωνα με τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα που έδωσε η προσκείμενη στο ΚΚΕ Πανσπουδαστική, σε 144 από τα 198 ΑΕΙ,  η ΔΑΠ λαμβάνει 40,13%, η ΠΚΣ 25,62%, τα ΕΑΑΚ 8,73%, η ΠΑΣΠ 5.96%, τα ΕΑΑΚ- ΑΡΕΝ- ΑΡΔΙΝ 4,84% ενώ κοντά ποσοστό κοντά στο 1% λαμβάνει το ΜΠΛΟΚΟ που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Στα ΤΕΙ, σε 29 από τα 49 τμήματα, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά της ΠΚΣ, η ΔΑΠ προηγείται με ποσοστό 52,50% και ακολουθούν ΠΚΣ με 28,47%, η ΠΑΣΠ με 8,48%, τα ΕΑΑΚ με 1,60% και το ΜΠΛΟΚΟ λαμβάνει κάτω από 1%. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η συμμετοχή είναι αυξημένη, ειδικά στα περιφερειακά τμήματα.

Η φετινή συμμετοχή αναμένεται να είναι υψηλότερη σε σχέση με πέρυσι, παρά την ακύρωση της εκλογικής διαδικασίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Παρατράγουδα σε Πάντειο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ Θεσσαλίας 

Από τις φετινές φοιτητικές εκλογές δεν έλειψαν τα παρατράγουδα. Νωρίτερα σήμερα το απόγευμα οι φοιτητικές παρατάξεις αποχώρησαν από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, αναβάλλοντας την εκλογική διαδικασία, μετά την εισβολή ομάδας ατόμων, με καδρόνια και καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Σημειώνεται ακόμα, ότι διπλή κάλπη στήθηκε στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Για το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η ΠΑΣΠ έχει στήσει κάλπη στο Σπόρτινγκ, χωρίς όμως καμία άλλη παράταξη να αναγνωρίζει την εκλογική διαδικασία για τη σχολή.

Τέλος, προπηλακισμό από «δεκαπέντε άτομα με ξύλα και κουκούλες» στο ΤΕΙ Θεσσαλίας κατήγγειλε μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σύμφωνα με το foititikanea.gr. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ